Marijana Mićić otkriva kako održava vitku liniju

Marijana Mićić otkriva kako održava vitku liniju

Autor: | 15/03/2014

0


Voditeljka i glumica Marijana Mićić gotovo godinu i po dana tri puta nedeljno odlazi na treninge koji su joj u potpunosti promenili stil života. Poznata Beograđanka nije uvek imala savršenu liniju, pa iako priznaje da joj je trebalo vremena da se odluči na vežbanje, sada joj je žao što nije počela ranije.
Trenutno je posvećena radu na seriji „Urgentni centar“, u kojoj tumači lik doktorke Sare, a uporedo sa tim u pozorištu „Boško Buha“ priprema novu predstavu, čija se premijera očekuje početkom aprila. Jedinstvena energija kojom zrači emituje se i na treninzima, koje doživljava kao oblik zabave i izvor pozitivne energije.
- Svaki trening na mene utiče pozitivno, a da toga često nisam ni svesna. Dan koji započnem treningom za mene je bolji, a posle nekoliko meseci lutanja sa terminima, odlučila sam se za treninge u jutarnjim časovima. Više snage i elana imam ujutru, više i bolje radim na treningu, a najbolje je što mi tek posle toga počinje dan - kaže Marijana, koja uz redovnu fizičku aktivnost vodi računa i o ishrani.
- Trudim se da se zdravo hranim, šećer i so nikada ne koristim, ne pijem gazirana pića ni sokove. Smatram da bi svako od nas trebalo da pronađe ono što prija njegovom organizmu i da ima neki balans, nisam za to da se u potpunosti odreknemo određenih namirnica, važna je umerenost u svemu. Ja sam od onih koji jedu pet, šest, pa i sedam puta dnevno, ali naravno pomalo, smatram da je tako najbolje.

Povedena ličnim iskustvom, Marijana se trudi da i ljude u svojoj okolini motiviše da rade na sebi i da svoju liniju dovedu u red.
- Ljudima stalno govorim kako je to u stvari vrlo lako i lepo, samo treba krenuti, i mislim da dosta utiče i to što im pričam kako na treningu nije dosadno. Sa trenerom Sašom Plećevićem, poznatijim kao Doktor Filgud, stvarno je tako.

OPIS VEŽBI
Zagrevanje

Počinje laganim zagrevanjem na kardio-mašini oko pet minuta, laganom šetnjom, kako bi se telo zagrejalo i pripremilo za nastavak vežbi. Time se poboljšava sposobnost srca da pumpa krv, povećava se gustina kapilara i koncentracija enzima u mišićima, kao i njihov kapacitet. Takođe, povećava se izdržljivost celog tela.

Istezanje

Radi se pre prelaska na vežbe sa opterećenjima težinom. Reč je o fleksibilnosti važnoj za zagrevanje tetiva, mišića, zglobova i ligamenata, kao i za kasniji naporniji rad. Ovim vežbama ubrzava se cirkulacija, a cilj je da se pravilno diše i da se organi napune kiseonikom.

Trbušnjaci

Posle zagrevanja i istezanja prelazi se na vežbe trbušnog zida. Telo je u poluležećem položaju, ruke su savijene iza leđa u širini ramena, dlanovima okrenutim napred, a noge se naizmenčno podižu i spuštaju pod uglom od 180 do 90 stepeni. Ovom vežbom povećava se izdržljivost čitavog organizma, sa akcentom na trbušnim mišićima.

Vežba za grudi

Vežba za grudi radi se na spravi sa tegovima, pričvršćenim na sajlama koje se istežu. Laktovi su u visini ramena, noge u širini kukova, a sajle se izvlače ispred tela, sve dok se ruke u potpunosti ne ispruže. Vežba se ponavlja deset do petnaest puta u jednoj seriji.

Vežba za tricepse


Takođe se radi sa opterećenjem, na spravi sa tegovima pričvršćenim na sajle. Telo je ispravljeno, noge su u širini ramena, a laktovi su fiksirani uz telo pod uglom od 90 stepeni. Ruke se naizmenično podižu i opružaju od 90 ka 180 stepeni, a vežba se ponavlja deset do petnaest puta u seriji.

Vežba za bicepse

Vežba za bicepse radi se na istoj spravi, okrenuti ste leđima. Telo je ispravljeno, noge su u širini ramena, laktovi fiksirani i ruke se podižu sa 180 do nula stepeni, skroz uz telo. I ova vežba se ponavlja deset do petnaest puta po seriji. Posle tri serije, sledi kardio-trening, a potom i rashlađivanje organizma istezanjem, takozvanim strečingom.


Piše: Deana Đukić
Foto: Mirko Tabašević
Mesto snimanja: Fitnes klub „Dr Feelgood“, Kolarčeva 3, Beorgad

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin