Agneta Azirović: Proslava prvog rođendana kćerkice Nale

Agneta Azirović: Proslava prvog rođendana kćerkice Nale

Autor: | 04/03/2014

0


Jedna je od naših najuspešnijih manekenki Agneta Azirović, koju su modni stručnjaci uvek angažovali samo za najbolje revije i editorijale dugo nije bila na javnoj sceni. Razlog tome je više nego opravdan. Prošle godine postala je majka devojčice, kojoj je dala ime Nala. Prvi rođendan svoje devojčice proslavila je 15. februara, istog dana upriličeno je i krštenje u crkvi „Sveti Vasilije Ostroški“ na Bežanijskoj kosi.
- Pošto je Nala još mala da bi imala veliko društvo, rođendan nismo slavili u igraonici, već smo se posle krštenja uputili u jednu piceriju na Novom Beogradu. S nama su bili članovi porodice i najbliži prijatelji, a ona je bila toliko srećna da celog dana nije spavala. Svi smo se vrteli oko nje, pevali joj pesmice, osetila je da je u centru pažnje i od ranog jutra je bila vesela - kaže uz osmeh lepa manekenka i ističe da se njena mezimica najviše obradovala predivnoj šarenoj torti. Nala je prošle nedelje krenula u vrtić, ali, za razliku od većine njenih vršnjaka koji se teško privikavaju, nije mnogo negodovala.
- Polako stiče nove drugare, dopada joj se da ide u vrtić. Vidim da je puna utisaka i sve bi mi rado ispričala kada bi umela da govori - kaže Agneta.
Dolazak bebe promenio je gotovo svaki segment u njenom životu. Za kratko vreme postala je odgovornija i profesionalnija, a njen pogled na svet dobio je potpuno drugačiju dimenziju. Ali, sudbina često ume da priredi i neprijatna iznenađenja zbog kojih smo prinuđeni da menjamo kolosek. Sticajem okolnosti, Agneta je ostala prepuštena sebi, ali nije klonula duhom. Budući da sada ima i jedno malo biće o kome mora da brine, hrabro se upustila u borbu da svojoj kćerki obezbedi sve što joj je potrebno za bezbrižno detinjstvo.
- Na jednom snimanju osetila sam jaku mučninu. Otišla sam kod lekara i saznala da sam u drugom mesecu trudnoće. Tada sam već raskinula vezu sa Nalinim ocem, ali smo ostali u prijateljskim odnosima, on je uvek tu za svoju kćerku. Saznanje da ću postati majka bilo je veliki šok, ali nijednog trenutka nisam pomislila da odustanem. Uspela sam da se izborim sa problemima i da se ostvarim kao roditelj, da se pridružim svim ženama kraljicama koje su na svet donele novi život i odlučile da decu same izvedu na put. Srećna sam što imam Nalu, to je najlepši poklon koji sam dobila u životu.
Dok se suočavala sa nevoljama došla je na ideju da pokrene fond za pomoć ženama koje imaju sudbinu sličnu njenoj, samohranim majkama, čiji je položaj u našoj zemlji katastrofalan zbog loše socijalne politike. Prve aktivnosti ove humanitarne organizacije očekuju se već u martu, a u planu su i akcije kako bi se pomoglo deci bez roditelja i bolesnim mališanima.
- Nema sumnje da je problem samohranih majki jedno od najbolnijih pitanja našeg društva, koje se obično rešava ili guranjem pod tepih ili gledanjem kroz prste neodgovornim očevima. Dečji dodaci toliko su mali da jedva pokrivaju svotu koju je na mesečnom nivou potrebno izdvojiti za pelene. Odlučila sam da javno govorim o ovome i nadam se da ću, uz pomoć dobrih ljudi, uspeti da promenim položaj svih žena koje same podižu decu - objašnjava manekenka, koja se svega tri meseca posle porođaja vratila poslu i, osim snimanja kataloga i editorijala, u agenciji „Christal model“ radi kao instruktor manekenstva. Uskoro je očekuju i poslovna putovanja u Bejrut i Dubai. Pored vesti da će osnovati fond, prošle godine iznenadila je javnost najavom da kreće u odlučnu borbu protiv abortusa.
- Želim da probudim svest mladih devojaka, da apelujem na njih da ne donose brzoplete odluke. Abortus nije rešenje, već uništavanje života. Ne bih rekla da su moji stavovi konzervativni, verujem da je reč o zločinu protiv čovečnosti - tvrdi Agneta, s čijim se mišljenjem mnogi neće složiti, naročito žene koje ističu svoje ljudsko pravo da samostalno odlučuju hoće li postati majke.
- Svako ima pravo da sa svojim životom radi šta želi, ali žene bi trebalo više da razmišljaju. I nas je mogao neko da ubije, zar ne? U vreme u kome živimo najteže je biti čovek, ljudi su se pretvorili u monstrume, a oduzimanje nečijeg života donosi niz drugih loših stvari. Prekidanje trudnoće podržavam jedino u slučaju da sa bebom nije sve u redu, jer to može da ugrozi zdravlje majke. U suprotnom, nikako - odlučna je zanosna manekenka.

Tekst: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin