Nataša Miljković: Suprugu i sinu rado dajem modne savete

Nataša Miljković: Suprugu i sinu rado dajem modne savete

Autor: | 30/01/2014

0

Televizijska voditeljka Nataša Miljković osvojila je simpatije publike pre više od deset godina, kada je kao mlada novinarka na BK televiziji imala svoju autorsku emisiju "Maska", koja se bavila političkim temama. Kasnije bila je autorka emisije "Ključ" na Javnom servisu, a otkako je sa nevenčanim suprugom, glumcem Srđanom Timarovim pre četiri i po godine dobila sina Lazara, Miljkovićeva je jedna od voditeljki Jutarnjeg programa na Radio-televiziji Srbije. Iako se još nije navikla na rano ustajanje, poznata plavuša obožava svoj novi posao, koji joj ostavlja dovoljno vremena tokom dana da ga provede sa najbližima. Zadovoljstvo u radu je tim veće jer joj je jedna od najbližih saradnica njena dobra prijateljica i kuma Maja Nikolić. Iako se poslednjih sedmica moglo čuti da će atraktivna novinarka preći na drugu televiziju, radno mesto neće promeniti i ostaje verna Javnom servisu.
Atraktivna tridesetpetogodišnjakinja za "Hello!" otkriva zbog čega se nije venčala sa svojim emotivnim partnerom Srđanom Timarovim, o sinu Lazaru koji joj je oplemenio život i modnim sitnicama koje raduju svaku pripadnicu lepšeg pola.

Kako biste definisali vaš modni izraz?

- Moj modni izraz je promenljiv i uglavnom je podložan hormonima. Ako bi trebalo da pronađem određeni termin koji bi ga opisao, to je svakako svedenost. To je stil u kome se najbolje osećam.

Kojim detaljima najčešće upotpunjujete svoj stajling?
- U poslednje vreme ne volim detalje i gotovo da ih i ne nosim. Skidam sa sebe asesoar - minđuše, broševe, narukvice. Jedino ponekad ponesem neku finu ešarpu.

Da li vam se stil promenio otkako ste postali majka?
- Sada se manje šminkam nego ranije i ređe nosim haljine. Ko je u haljini do kolena trčao da podigne dete sa zemlje, dobro zna razlog za takvu odluku. Ostalo je i dalje isto.

Uživete li u stilizovanju muškog dela porodice?

- Ne uživam uvek u tim poslovima, ali zato volim kada me pitaju za savet i rado im pomognem.

Vaš sin već iskazuje želju da se lepo obuče?
- Pre neki dan sam ga pitala zašto su mnoge devojčice zaljubljene baš u njega, a on mi je odgovorio da je to zato što se lepo obukao. To mi je bilo veoma simpatično. Već je shvatio neke od vrednosti modernog sveta. Za razliku od njega, ja uglavnom radim na onim vrednostima koje su manje očigledne.

Prepoznajete li neke vaše osobine u njemu?
- Lazar liči i na mene i na Srđana. Priroda je bila fer prema njemu i namenila mu je najbolje mamine i tatine osobine.

Da li je teže osvojiti svet medija u visokim potpeticama?
- Zavisi od toga da li sedite ili stojite. Mada, mislim da je najbolje ukoliko hodate.

Volite li promene u izgledu?
- Nikada ne preterujem kada su promene u pitanju jer mi ne prijaju. Volim da se držim sebe i svog prepoznatljivog izgleda.

Kako ste izgledali na maturi?

- Imala sam slojevitu haljinu sašivenu specijalno za tu priliku. Sastojala se od prozirne podhaljine sa rukavima, a preko nje je bio drugi sloj haljine sa cvetnim dezenom. Preovladavala je crna boja i, naravno, bila je dugačka do poda. Da nije bilo tih cvetnih dezena, izgledala bih kao opatica. Ali, to je bilo drugačije vreme, sada mi izgleda smešno.

Postoje li neke odevne kombinacije koje vam sa ove vremenske distance deluju simpatično i smešno?
- Naravno da postoje. Moda nas tera da je pratimo, a onda nam se, posle nekog vremena, ruga sa starih fotografija. To je potpuno normalno.

Slažete li se sa konstatacijom mnogih da je venčanica najvažnija haljina u životu svake žene i zbog čega je niste nikada obukli?
- Nije da je baš nikada nisam obukla. Nosila sam je na jednoj humanitarnoj reviji. Nemam odnos prema venčanicama. U vreme kada su se venčane haljine čuvale u ormaru do kraja života, čak i prenosile s kolena na koleno, zaista su imale status "haljine nad svim haljinama". Danas kada se one uglavnom iznajmljuju, i kada je posle svadbe vratite u radnju, postaju beznačajne. Čak manje vredne i od knjige koju ste posle čitanja vratili u biblioteku.

Sa kim volite da idete u kupovinu?

- Sa mojom kumom i koleginicom Majom Nikolić. Ona je jedina osoba sa kojom ja uopšte i idem u kupovinu. Tačnije, išle smo, pošto sve manje imamo vremena za to.

U kojoj meri pratite modne trendove?
- Trenutno nemam vremena da se informišem o modnim trendovima, ali ne mogu da kažem da uopšte ne pratim modu. Delimično sam informisana o tome šta se nosi.

Šta je vaš lični pečat koji oboji svaku vašu odevnu kombinaciju?
- To je svakako osmeh. Ponekad ga istinski nosim, a postoje i trenuci u kojima ga "teglim", ali uvek je tu.

Da li je teško biti našminkan i doteran kada zbog prirode posla ustajete rano?
- To nimalo nije teško, jer je najbolji način da se razbudim i ubedim sebe da je sve to najnormalnije i da nisam ustala prerano. Nekad od umora i jake šminke oči počnu da mi suze u programu, pa mi se razmaże kompletan mejkap, ali to sve spada u opis mog radnog mesta.

Sve češće se može čuti da prelazite na drugu televiziju, ima li istine u tome?
- To nije istina, ostajem u Radio-televiziji Srbije.

Koliko se spremate za važan sastanak?
- Sve u životu radim brzo. I u tom pogledu sam brża od mnogih ljudi koje poznajem.

Da li je vaša majka uticala na vaš stil odevanja?
- Nije uticala, ona je žena kojoj se uopšte ne sviđa moj stil odevanja, a ni današnja moda. Jednostavno, ne razume da dva šarena dezena idu jedan sa drugim, što je danas uobičajeno, niti da crveni i roze odevni predmeti mogu da se kombinuju. S druge strane, smatra da tašna i cipele obavezno moraju da budu u istoj boji. Tako sam ja za nju oličenje neukusa.

Šta smatrate nedopustivim kada je garderoba u pitanju?
- Nedopustivo je da vam je garderoba koju nosite prljava. Sve ostalo u današnje vreme zavisi od toga ko i na koji način nosi odeću. Različite kombinacije su dopustive.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin
Frizura: Bojan Repaja za "Diktata - Institut lepote", Internacionalnih brigada 7, tel: 011 / 24 - 04 - 304 i 063 / 704 - 80 - 13
Šminka: Sanja Orlandić-Sretković
Mesto snimanja: Hotel „Tulip Inn“, Palmira Toljatija 9, tel: 011 / 225 - 99 - 99

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još