Baletska škola Nacionalne fondacije za igru organizuje audiciju za sledeću školsku godinu

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru organizuje audiciju za sledeću školsku godinu

Autor: | 15/07/2013

0


Baletska škola Nacionalne fondacije za igru, ulazi u treću godinu svog rada. U saradnji sa vodećim svetskim baletskim institucijama, ovo je jedina baletska škola u Srbiji, koja se oslanja na plan i program, ali i rad profesionalnih pedagoga iz inostranstva. Osnivanje škole inicirala je Akademija Teatra milanske Skale, koja je u okviru ovog ekskluzivnog projekta saradnje, ponudila svoje programe i pedagoge. Nešto kasnije, Fondacija je uspostavila i saradnju sa Akademijom Vaganova iz Sankt Petersburga, odakle dolaze pedagozi koji tokom čitave godine rade sa decom. Na kraju školske godine, ispiti se pohađaju pred inostranom komisijom, što omogućava učenicima ove škole, da svoje kasnije usavršavanje ili angažman potraže i van granica Srbije. U narednoj školskoj godini, nastavu klasičnog baleta će voditi pedagozi Akademije Vaganova, Natalija Sokovikova i Tatijana Ulitina, dok su najavljeni gosti tokom školske godine - Manuel Legri, direktor Baleta bećke Drzavne Opere i Baletske skole Baleta Državne Opere u Beču, Frederik Olivieri, direktor Baletske škole Akademije Teatra milanske Skale, Roberto Bole, zvezda baleta Teatra milanske Skale i Mate Morej, pedagog Akademije za umetničku igru iz Izraela.
Direktorka Nacionalne fondacije za igru, balerina i osnivač Beogradskog festivala igre - Aja Jung, ističe da je privilegija raditi u Beogradu sa vodećim inostranim pedagozima, pre svega zahvaljujuci saradnji sa ambasadama i kulturnim centrima Italije, Rusije i Izraela. Učenike Baletske škole Nacionalne fondacije za igru uskoro očekuje seminar u Burgasu sa vodećim pedagozima iz SAD, ali i u Udinama gde će raditi sa pedagozima Akademije Teatra milanske Skale, što je još jedna potvrda dobre međunarodne saradnje, ali i kvaliteta i posvećenosti u radu sa mladim talentima. Prethodne godine, Školu je posetio i Luka Masala, direktor Akademije za igru iz Monte Karla, gde je jedna od učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za igru nastavila svoje usavršavanje.
Poslednje u nizu audicija za sledeću školsku godinu, planirane su 31. avgusta od 10-12h u baletskoj sali Fondacije u Kozjačkoj 5, i od 17-19h u baletskoj sali u KC Parobrod na Dorćolu. Audicije su namenjene deci pripremnog uzrasta (5-9 godina), kao i uzrasta profesionalnih baletskih klasa (9-16 godina). Više informacija možete dobiti ako pozovete 060 35 00 505.

KONCERT 2013 4

KONCERT 2013 13

nas koncert 6

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: audicija