Snimljena simfonijska verzija pesme “Nije ljubav stvar” Željka Joksimovića

Snimljena simfonijska verzija pesme “Nije ljubav stvar” Željka Joksimovića

Autor: | 25/04/2012

0

U koncertnoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu danas je snimljena simfonijska verzija ovogodišnje evrovizijske pesme Srbije “Nije ljubav stvar”, Željka Joksimovića.
Kompoziciju su, po aranžmanu Fedora Vrtačnika izveli članovi Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, pod dirigentskom palicom Slavka Jovanovića. Solista na klaviru je muzički pedagog Zarifa Ali-Zade, višegodišnja saradnica PGP RTS-a i direktorka Kulturnog centra Republike Azerbejdžan u Beogradu.

Pesmu "Nije ljubav stvar" Željko će na “Pesmi Evrovizije” pevati na srpskom jeziku. Posle verzija pesme na engleskom i ruskom, danas je u Kolarcu snimljena i simfonijska verzija, u izvođenju renomiranih muzičara Simfonijskog orkestra Radio- televizije Srbije...

Simfonijska muzika je najraskošnije područje muzičkog stvaralaštva i zato je evrovizijski tim Srbije uveren da će se kompozicija Željka Joksimovića za pesmu “Nije ljubav stvar” u ovoj muzičkoj formi, itekako dopasti milionskom evrovizijskom auditorijumu i poklonicima umetnosti.


“Pesma Evrovizije”, 57. izdanje počinje tačno za 31 dan u prestonici Azerbeјdžana. Željko Joksimović nastupa za Srbiju pod rednim brojem jedan, u drugom polufinalu 24. maja.

Foto: RTS

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin