Tužna priča po istinitom događaju: Otkriven sinopsis za film koji snima Anđelina Džoli

Tužna priča po istinitom događaju: Otkriven sinopsis za film koji snima Anđelina Džoli

Autor: | 16/10/2010

0

I pre nego što je Anđelina Džoli počela sa snimanjem filma čija se radnja dešava tokom rata u Bosni, pravu buru su izazvale priče da film govori o srpskom vojniku koji siluje muslimanku u koju se kasnije zaljubljuje. Međutim, Edin Šarkić, producent Andželininog filma, kaže da te glasine nemaju veze sa istinom, kao i da pomenutih scena nema u scenariju.
Prema nepotvrđenim informacijama, ljubavna priča filma počinje 1992. godine u gradiću u istočnom delu BiH. Lejla i Danijel, zaljubljeni par, razdvojeni su početkom ratnih događanja. Danijelov otac je oficir JNA i postavlja sina na mesto upravnika logora za zatvorenike. Igrom sudbine, on se ponovo sreće sa Lejlom, samo ovoga puta on je zapovednik logora, a ona zatvorenica. Danijel se nalazi u nezavidnoj situaciji i pokušava da pronađe najbolje rešenje koje bi bilo prihvatljivo za sve...
Takođe, spekuliše se da je Anđelina inspiraciju za film dobila kada je čula istinitu priču o tragičnoj ljubavi muslimanke Admire Ismić i Srbina Boška Brkića. Admira i Boško su spremali venčanje kada je počeo rat, a uz pomoć prijatelja su pokušali da pobegnu iz Sarajeva. Poginuli su 18. maja 1993. na mostu Vrbanja. Prvi snajperski metak je ubio Boška, drugi metak je pogodio Admiru koja je ranjena dopuzala do Boška, zagrlila ga i umrla. Priča o sarajevskom Romeu i Juliji je obišla svet, a nikada nije utvrđeno čiji su snajperisti ubili dvoje zaljubljenih, piše Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin