Tanja Petrnek Aleksić živi kao sav normalan svet

Tanja Petrnek Aleksić živi kao sav normalan svet

Autor: | 19/09/2010

0

Emisija Tanje Peternek-Aleksić „TV lica... kao sav normalan svet“ ulazi u devetu sezonu emitovanja. O autorki emisije moglo bi se reći da je toliko normalna da je to ekscentrično, a ona se samo trudi da živi u skladu s naslovom svoje emisije.
- Mislim da bi vam bilo zabavno da vidite kako izgleda moj tipičan dan. Za svaki dan imam ispisan precizan plan obaveza okačen magnetićima na frižider. U šali, u kući imamo običaj da kažemo da kad bi nam neko ukrao frižider, ne bismo znali šta treba da radimo. Dakle, zamislite tri puta nedeljno karate, dva puta engleski s mlađom ćerkom, učenje pesmice ‘Jesen u mom gradu’, a zatim snimanja i montaže, a uveče odvoženje i dovoženje starije ćerke s njenih obaveza. Tamara je nedavno postala punoletna, a Anja ima devet godina. Naučila sam da učim od njih i uživam u tome. Nedavno smo Tamara i ja postale zaštitna lica ‘Oriflejma’ na izboru za naj majku i ćerku. Bilo mi je divno što nas tako opažaju. Anja je, naravno, pitala zašto i ona nije uključena, a kad sam joj rekla da je uslov da ćerka ima više od 17 godina, brže-bolje je izračunala koliko još treba da čeka -
kaže Tanja u razgovoru za “Kurir” i na pitanje kako se priprema za „TV lica“ i da li bi i sama bila gost u nekoj emisiji poput njene, otkriva:


- U rano jutro, jer je to jedini deo dana kad sam sama, čitam obimnu dokumentaciju, pišem beleške. Moje ćerke, kad me tako zateknu, imaju običaj da se začude ‘što sam davno diplomirala, a i dalje učim svake nedelje’. S obzirom na moj dnevni tempo, bila bi to dinamična emisija. Direktor Kinoteke Rale Zelenović mi je ponudom da se 'TV lica... kao sav normalan svet' arhiviraju kao prvi TV serijal razgovora u ovoj ustanovi zaista zadao ozbiljan zadatak. Danas, kad biram gosta, prvo pomislim - pa, on će biti u Kinoteci i gledaće ga neki drugi gledaoci kroz mnogo godina. Uz to, neodoljiva mi je rečenica koju je Zelenović izgovorio: 'Tanja, ne brinite, sva autorska prava pripadaće posle vašim ćerkama.' Odgovorila sam da kad čovek živi u Srbiji i pošteno se bavi novinarstvom, zna da deci ne može da ostavi vilu s bazenom, ali autorska prava u Kinoteci, to je, po meni, vrhunski uspeh.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin