Dragan Mićanović: Vaspitanje dece je najveća umetnost, trudimo se da postanu dobro ljudi

Dragan Mićanović: Vaspitanje dece je najveća umetnost, trudimo se da postanu dobro ljudi

Autor: | 31/08/2010

0

Dragan Mićanović nedavno je zvršio snimanje filma „Motel Nana“ čija se radnja odvija na relaciji Bosna - Srbija, a početkom septembra odlazi u London zbog filma „Koriolan“ u kom ima veću ulogu. Budući da mu je životna partnerka Ana Sofrenović, često partnerka i u pozorištu i na filmu, kaže da se dešava da oboje svoje poslovne probleme donose kući. Ali, navikli su da žive s tim.

Kada ste odlučili da se vratite iz Londona, jeste li razmišljali da je možda bolje zbog vaših ćerki da ostanete tamo, zbog školovanja u svetu i možda boljih startnih pozicija za život?
- Ne znam... to je ono - šta bi bilo kad bi bilo. U svakom slučaju, trudiću se kao roditelj da im omogućim najbolje što mogu. Sad, da li će to biti školovanje u inostranstvu... O tome će i one morati da donesu odluku. Sada su još male, imaju jedanaest i šest godina, ali jednog dana ih put možda nanese i na tu stranu.

Kako ih Ana i vi vaspitavate?

- Vaspitanje dece je umetnost najveća. Trudim se da postanu dobri ljudi, to mi je prioritet. Da budu dobri, dobri ljudi. Ovaj svet je prepun strahova i trudimo se da im te detinje strahove nekako razložno otklonimo. One sad zakoračuju, pogotovu starija, u društveni život i spoznaju svet oko sebe onim svojim mnogobrojnim receptorima. Dobra su deca, a želim da postanu i dobri ljudi.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin