SRĐAN PREDOJEVIĆ priprema slavlje povodom krštenja sina Stefana

SRĐAN PREDOJEVIĆ priprema slavlje povodom krštenja sina Stefana

Autor: | 18/08/2010

0

Autor i voditelj „Jutanjeg programa“ na televiziji „Pink“ Srđan Predojević i njegova supruga, uspešna bankarka Mirjana Lazarević nedavno su se vratili sa Crnogorskog primorija gde su proveli mesec dana. To je ujedno bio i prvi odmor njihovog jedanaestomesečnog sina Stefana. Ponosni roditelji bili su smešteni kod rođaka u Tivtu, ali su sa svojim mališanom obišli veliki deo crnogorske obale i uživali u svakom trenutku. Iako se većina dece plaši kada se prvi put susretne sa vodom, Stefan se vrlo rado kupao i igrao u pesku, a na plaži je bilo i mnogo njegovih vršnjaka.
- S obzirom na to da je Stefan još mali morali smo da izaberemo što bližu destinaciju za odmor i odlučili smo se za Crnu Goru, gde imamo mnogo rođaka. Bili smo smešteni u Tivtu, lepom i mirnom gradu koji je idealan za letovanje sa malim detetom, jer ima čiste i uređene plaže, a u blizini su Kotor, Budva i Herceg Novi, koje smo takođe posećivali - počinje priču Srđan i otkriva da se njegov sin odlično proveo na moru.

- Dok je većina tako male dece plakala kada ih roditelji uvedu u more, Stefan se bunio samo kada je trebalo da izađe iz vode. Uživao je u plićaku, pronalazeći zabavu u kamenčićima i po ceo dan se igrao i prskao sa drugom decom, u čemu je istinski uživao. Svaki put kada bi slučajno okusio morsku vodu, smejao bi se i izgovarao „njam-njam“, što je siguran dokaz da mu se prvo letovanje dopalo, a i Mirjana i ja smo bili prezadovoljni, gledajući njegovu sreću.

Zadovoljni roditelji su sve vreme letovanja podredili svom sinu, pa su tako svakog dana ustajali u šest sati ujutru, a na plažu su odlazili samo popodne kada nije jako sunce.
- Bez obzira što sam i tokom letovanja morao da ustajem rano, lepo sam se odmorio, jer je najveće uživanje gledati svoje dete, koje je pre samo nekoliko meseci bilo beba, a sada je već mališan koji se raduje igri kao najvažnijem segmentu života.

Posle povratka iz Tivta, Srđan i njegova nevenčana supruga se užurbano spremaju za jedan veoma važan događaj u njihovom životu, krštenje svog naslednika. Iako je ceremonija zakazana za kraj meseca, njih dvoje su već organizovali svečano slavlje.

- Pripreme za taj nama izuzetno važan događaj su u toku. Već smo odabrali crkvu, sveštenike, garderobu, restoran, tortu, a naračuli smo i balone i druge zanimljive ukrase za trpezu. Biće to prilika da se sretnemo sa širom porodicom, našim prijateljima i kumovima na jednom mestu, i to najlepšim mogućim povodom. Posebno mi je drago što ćemo tada nastaviti staro  kumstvo koje je u našoj porodici tradicija - kaže Srđan koji će se odmah posle krštenja vratiti na posao, jer sa koleginicom Jovanom Janković priprema mnoge novine za gledaoce.

- Jovana i ja nastavljamo da radimo odmorni i rešeni da budimo Srbiju, saopštavajući joj ono što je važno u danu koji je pred nama. Naš zadatak je da produžimo sa pravljenjem dobrog programa koji je rezultat pozitivnih misli iskrenih ljudi. Planiramo i neke promene, ali to će biti iznenađenje za naše gledaoce, nadam se prijatno. Inače, s obzirom na Stefanov ritam, tokom odmora sam pratio rad mlađih kolega Vlade Stanojevića i Minje Miletić za koje samo imam reči hvale - kaže Srđan.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin