Osnivač Exita Dušan Kovačević: 10 stvari na koje smo najponosniji u vezi sa ovogodišnjim izdanjem festivala!

Osnivač Exita Dušan Kovačević: 10 stvari na koje smo najponosniji u vezi sa ovogodišnjim izdanjem festivala!

Autor: | 06/07/2023

0

U trenutku kada brojimo sate do početka EXIT festivala, čije će otvaranje kapija na Petrovaradinskoj tvrđavi večeras u 19 časova pokrenuti nezaboravni četvorodnevni praznik najrazličitijih muzičkih pravaca sa najvećim svetskim zvezdama, ali i društvenog aktivizma i velikih, novih koraka koje ovaj evropski festivalski šampion pravi svakim sledećim izdanjem, osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izdvaja deset ključnih trenutaka u pripremi i realizaciji ovogodišnjeg izdanja festivala!

Exit promo team

 

1. EXIT Univerzum

Čovečanstvo mora da se probudi, ako želi da nastavi da pleše na našoj prelepoj planeti!“ – objavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor festivala. Došlo je vreme da izađemo iz granica poznatog i zajedno zakoračimo u EXIT Univerzum, gde su lični i kolektivni potencijali beskrajni, a najsjajnije zvezde upravo svako od nas.

WELCOME TO EXIT UNIVERSE 2023: Where the brightest star is YOU!

2. Zvezdani program uz The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillexa, Erica Prydza…

Ovogodišnji program čine neke od najvećih svetskih zvezda koje su definisale čitave muzičke žanrove, od grupe The Prodigy do Wu-Tang Clana, a stižu i Skrillex, Eric Prydz, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Amelie Lens, Dimitri Vegas & Like Mike, Alesso, Claptone, Epica, Viagra Boys... „Pripremite se za veliki prasak“ – poručuje Kovačević!

FULL LINEUP REVEAL | EXIT 2023

3. Trostruka ceremonija i istorijsko otvaranje festivala iz svemira!

Od kakao ceremonije na Pachamama bini u 19:30 časova, preko veličanstvene Vylane na mts Dance Areni u 21 čas, pa sve do govora Aubrey-ja Marcusa na Gorki List Glavnoj bini i otvaranja festivala iz svemira od 22:30 – ove ceremonije otvoriće portale u nove dimenzije i vrata ka Novoj Zemlji!

exit promo team

 

4. Kampanja „Živi uživo“ sa UNICEF-om

„Odbijamo da budemo u potpunosti obuzeti matriksom onlajn sveta“ – navodi Dušan Kovačević. Podsećamo, EXIT Fondacija je sa UNICEF-om započela kampanju „Life is Liveili „Živi uživo“, usmerenu na podizanje svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju mladih, koja u prvi plan stavlja ogroman značaj kontakta uživo za mentalno zdravlje, pogotovo u digitalnom dobu. Na samom festivalu biće dve „phone-free“ zone, u okviru kojih će posetioci moći da uzmu predah od digitalnog sveta i budu u potpunosti, svim čulima prepušteni festivalskom okruženju.

5. All-female programi na dve najveće festivalske bine

Dvostruki all-female koncept na dve najveće festivalske bine ugostiće večeras na mts Dance Areni sazvežđe najjačeg techno programa koji predvode Nina Kraviz, Amelie Lens i Indira Paganotto, dok će u subotu sa Gorki List Glavne bine zasijati Senidah, Mimi Mercedez, Sajsi MC i Kejt!

6. EXIT Music & Talent Office

Sa namerom da u punom potencijalu iskoristi svoj uticaj u muzičkom biznisu i bliske kontakte sa vodećim svetskim muzičkim i buking agencijama, EXIT je ove godine pokrenuo svoj Music & Talent Office, sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora pruži podršku na putu do zvezda. Prva predstavnica, Lanna, vunderkind regionalne elektronske scene, staće rame uz rame sa Ninom, Indirom i Amelie, upravo u okviru all-female večeri na mts Dance Areni!

7. Proslava 50 godina hip-hopa sa rep bogovima!

Veliku proslavu 50 godina hip-hopa na Petrovaradinskoj tvrđavi predvode rep bogovi Wu-Tang Clan, a tokom četiri festivalske večeri pridružuje im se preko 60 zvezda ovog žanra!

Exit team promo

 

 

EXIT Gang 2023 | 50 Years of Hip-Hop Celebration

8. Istorijski povratak benda The Prodigy na EXIT!

„Kada bih morao da izaberem jedan bend sa liste, to bi bio povratnički koncert grupe The Prodigy – biće to istorijski trenutak i za njih i za nas“ – navodi osnivač festivala. Liam Howlett, idejni tvorac, muzička i pokretačka sila iza ovog velikog benda, imenovao je ranije EXIT kao njihov omiljeni festival, a u ekskluzivnom intervjuu uoči festivala najavio noć za pamćenje!

The Prodigy @ EXIT: To će biti istorijski trenutak!

9. Natural High zone sa organskim kakaom na festivalu!

Na Petrovaradinskoj tvrđavi biće dostupne i dve 100% Natural High zone, gde će posetioci moći da uživaju u potpuno prirodnom kakau, napitku koji obnavlja energiju, stimuliše hormone sreće i ima brojne zdravstvene dobrobiti. „Morate probati i osetiti potpuno prirodan i zdrav high koji niste očekivali“ – naveo je Kovačević.

10. Epsko zatvaranje ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala uz Keinemusik

Epsko zatvaranje ovogodišnjeg izdanja na mts Dance Areni predvodiće trenutno najtraženiji producentski i DJ kolektiv Keinemusik, uz najlepši izlazak sunca nad Exitovim hramom elektronske muzike, a žurka će trajati do ranih jutarnjih sati!

Keinemusik launches into EXIT Universe 2023

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs exit promo team

Slične Vesti