Ova dijeta topi kilograme brže od keto ishrane: Za nedelju dana 5 kg manje

Ova dijeta topi kilograme brže od keto ishrane: Za nedelju dana 5 kg manje

Autor: | 10/03/2024

0

U ovo doba godine, na korak od lepih prolećnih dana, mnogi počinju da primećuju suvišne kilograme koji su se nagomilali tokom zime. Među brojnim savetima kako smršati, po mogućstvu u što kraćem roku, ističe se takozvana mesna dijeta

shutterstock

 

Popularnost ove dijete ogleda se u tome da omogućava brzo mršavljenje, i to zahvaljujući jednostavnoj kombinaciji namirnica.

Važno je istaći da se jelovnik zasniva isključivo na prizvodima životinjskog porekla, dok na ugljene hidrate treba zaboraviti.

Pročitajte: Žene posle 50. najlakše mršave na ovaj način - Šaka dijeta Cece Ražnatović bez brojanja kalorija

Dozvoljene namirnice: crveno i belo meso, životinjske masti, jaja, iznutrice, riba, mesne prerađevine, mlečni proizvodi.

Zabranjene namirnice: voće, povrće, žitarice, biljna ulja, semenke, orašasti plodovi, začini, mahunarke. 

Shutterstock

 

Praksa je pokazala da se na ovaj način može skinuti 3 do 5 kilograma nedeljno. To je, za one koji nemaju dovoljno strpljenja i upornosti, informacija koja mesnu dijetu stavlja među vodeće. 

S druge strane, nutricionisti ukazuju da je bolje postupnije mršaviti, odnosno da dijete u kojima izbacujemo čitavu grupu namirnica nisu najbolji izbor. 

Shutterstock

 

Bilo kako bilo, nije naodmet konsultacija sa lekarom pre nego što se pristupi, ne samo mesnoj već i bilo kojoj drugoj dijeti.

Ako se opredelite za ovaj vid gubljenja na težini, preporuka je da to bude u što kraćem periodu, kao i da se vitamini, minerali i vlakna nadoknađuju adekvatnim suplemetnima i dodacima ishrani.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Pročitajte još

Najnovije vesti