Vrsna kuvarica: Vesna Zmijanac pravi najbolji kupus sa teletinom, recept ćete sigurno zapisati

Vrsna kuvarica: Vesna Zmijanac pravi najbolji kupus sa teletinom, recept ćete sigurno zapisati

Autor: | 24/11/2023

0

Vesna Zmijanac je folk diva, ali „divovsku” titulu mogla bi da ponese u još nekim sferama života. Na primer, u onoj gastronomskoj. Slavna pevačica poznata je kao velika domaćica i vrsna kuvarica, a za šporetom najviše uživa kada je u svojoj kući na Bukulji.

Mirko Tabašević

 
 

Oni koji su probali Vesnine specijalitete kažu da tamo sprema i najlepša jela. Između ostalog, majstor je i za kupus sa teletinom. Postoji više recepata, svako pravi po svom ukusu, ali glavni sastojci su uvek isti. Predstavljamo vam jedan vrlo ukusan predlog.

Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice

Potrebno vam je oko 700 grama teletine, veća glavica kupusa, jedan crni luk, jedna šargarepa, po želji krompir, 150 ml soka od paradajza, kašika mlevene paprike, kašika biljnih začina, kašika brašna, biber, malo celera po ukusu.

Shutterstock

 

Teletinu isecite na veće komade i poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri. 

Pročitajte: Prste da poližeš - Tajni recept Goce Lazarević za brz pilav oduševiće sve domaćice

Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta. Savršen obrok za hladne zimske dane!

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dušan Petrović za Story

Pročitajte još

Najnovije vesti