Čorba od lubenice – recept koji će vas ovog leta osvojiti
Lubenica je vesnik leta i njegov zaštitni znak. Osvežavajuća, zdrava, sočna – „must have“ svakog dana. Da li ste znali da postoji čorba od lubenice? Lako se pravi, veoma je ukusna i, što je najvažnije, ne morate da se petljate oko šporeta po vrućini jer se ne kuva.
Pročitajte: Nikada ih više nećete baciti -Semenke lubenice rešavaju najveći problem muškaraca
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
‒ 440 g pulpe lubenice
‒ 40 g šljiva
‒ 40 g krastavaca
‒ 40 g feta-sira
‒ 4 čeri-paradajza
‒ stabljika celera
‒ limun
‒ majoran
‒ bosiljak
‒ mlevena paprika
‒ekstradevičansko maslinovo ulje
‒ „Tabasco“ sos
‒ so
‒ biber
Pročitajte: Slatka dijeta - Očistite organizam i smršajte pomoću lubenice
Čorba od lubenice - priprema
1. Očistite celer, a sačuvajte mlade listove: ljuštilicom za krompir odstranite vlakna, zatim isecite stabljiku na sitne komade i isitnite listove.
2. Isecite na kockice 400 g lubenice i stavite ih u činiju zajedno sa sokom od 1 limuna, korenom i listovima celera, jednim isitnjenim listom bosiljka, nekoliko listova svežeg majorana, solju, biberom i 4 čeri-paradajza isečena napola. Ostavite pripremljenu mešavinu da odstoji trideset minuta.
3. Isecite na kockice šljive, preostalu lubenicu, oljušten krastavac očišćen od semenki i fetu.
4. Izmiksirajte lubenicu sa čitavom marinadom i nekoliko kapi „Tabasco“ sosa.
5. Poslužite čorbicu sa šljivama, lubenicom, krastavcem i fetom, uz dodatak začinskog bilja i svežeg povrća po želji.
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)