Zašto deca prinčeva Vilijama i Harija nose različito prezime

Zašto deca prinčeva Vilijama i Harija nose različito prezime

Autor: | 19/06/2022

0

Deca Vilijama i Harija nose različito prezime

Iako više nisu „viši članovi“ kraljevske porodice, princ Hari i Megan Markl i dalje su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. Međutim, na Harijevo insistiranje, njihova deca nemaju nikakve titule – Arči nije princ, Lilibet nije princeza. Dodao im je samo prezime Mauntbaten-Vindzor. Prema ukazu kraljice Elizabete iz 1960. godine, nose ga svi njeni naslednici koji su odustali od titula ili su im iz nekog razloga oduzete.

Pročitajte: Dvoje im je dovoljno - Hari i Megan neće imati više dece, razlog će vas iznenaditi

Alexi Lubomirski, Misan Harriman

 

Harijev stariji brat Vilijam, budući kralj Velike Britanije, pripada kući Kembridž, i to je prezime koje zvanično imaju njegova supruga Kejt Midlton i deca. Tako je princ Džordž u školu upisan kao Džordž Kembridž, a isto važi i za Šarlot i Luisa, koji ide u vrtić.

Pročitajte: Razlog će vas oduševiti - Zašto je princeza Šarlot u školski dnevnik upisana bez ikakve titule

Getty Images

 

Dok ih život nije razdvojio, odnosno dok nisu osnovali sopstvene porodice, braća su nosila prezime na osnovu titule njihovog oca Čarlsa. Pošto je on princ od Velsa, Vilijam je u vojsci bio kapetan Vels, a njegov brat – poručnik Vels.

Pročitajte: Njeno ime kraljevska porodica nikad ne izgovara - Ovo je Laura, misteriozna polusestra prinčeva Vilijama i Harija (foto)

Getty Images

 

Interesantno je da su i Šarlot i Lilibet, njihove ćerke i jedine devojčice u ovoj liniji, drugo ime dobile u čast pokojne bake Dajane.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti