Ćerka Nenada Pagonisa rođena sa oštećenjem mozga, kik-bokseru život zadao najteži udarac: Lekari su nam rekli da ne očekujemo previše

Ćerka Nenada Pagonisa rođena sa oštećenjem mozga, kik-bokseru život zadao najteži udarac: Lekari su nam rekli da ne očekujemo previše

Autor: | 10/04/2023

0

Ćerka Nenada Pagonisa rođena sa oštećenjem mozga

Najuspešniji srpski kik-bokser Nenad Pagonis devet godina je proveo u braku sa Majom Brunker, sa kojom ima ćerku Tesu i sina Vladimirosa. Kako je ispričao u razgovoru za podkast MMA Institut rođenje prvog deteta obeležila je trauma koju nikada neće zaboraviti.

Pročitajte: Odnosi posle razvoda KATASTROFALNI - Nenad Pagonis javno prozvao suprugu da zapostavlja decu FOTO

Aleksandar Krstović

 
 

− Maja je imala savršenu trudnoću, sve je bilo u najboljem redu. Otišla je na porođaj, a ja sam sa drugom čekao da mi jave vesti iz porodilišta. Zove me drugar koji ju je porađao i kaže zabrinuto: „Brate, ništa ne brini, biće sve u redu”. Čim sam čuo „biće sve u redu”, znao sam da nešto nije kako treba. Pokušao je da me uteši, pa je dodao: „Beba je imala neke komplikacije i mora na intenzivnu negu, ali biće dobro.”

Pročitajte: Preemotivno! Nenad Pagonis u suzama na kućnom pragu - Od nekadašnjeg toplog doma ostala je pustoš... FOTO

Instagram

 

Pagonis je odmah seo u kola i otišao u bolnicu, gde mu je doktorka saopštila strašnu prognozu:

− Nemojte mnogo da očekujete, gospodine. Dete je rođeno mrtvo. Zaglavilo se u porođajnom kanalu, ostalo je bez kiseonika i ima oštećenje mozga.

− Bio je to drugi najteži udarac koji sam dobio u životu, posle očeve smrti ‒ priznao je Nenad, koji je u to vreme bio profesionalni sportista u jeku karijere.

‒ Došao sam kući i plakao celu noć. Pazi sad, savršena trudnoća i dobijamo dete sa cerebralnom paralizom.

Pročitajte: Prognoze lekara nisu bile dobre, razmišljali smo o usvajanju... Nestor konačno u tatinom naručju, Đorđe Stojković raznežio fotografijom

Instagram

 

Kao rođeni borac Nenad Pagonis nije ni pomišljao na predaju.

− Posete su bile svaki dan od 12 do 14 i od 18 do 19 h. Rekao sam Maji da ćemo dolaziti prvi i odlaziti poslednji. Tako je i bilo. Moja ćerka je bila na terapiji hlađenjem, spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni i uspavali je sedativima. Trebalo je da spava tri dana, da joj se mozak odmori, pa šta bude. Imala je srednje oštećenje mozga. Doktori su nam rekli da je situacija teška i da ne očekujemo previše.

Maja i Nenad su dva puta dnevno obilazili ćerku.

− Po sat vremena sam masirao bebina stopala, akupunkturne tačke koje stimulišu rad mozga. Pevali smo joj na uvo „Džemper za vinograd”, pesmu Miladina Šobića koju smo često svirali dok je Maja bila trudna. Govorili smo joj da je volimo i da će sve biti u redu.

Pročitajte: Najveća želja mi je da moj Luka progovori - Maja Odžaklijevska živi na selu sa unukom kome je dijagnostikovan autizam

Youtube Screenshot

 

Desetog dana trebalo je da bebu skinu sa aparata.

− Otišao sam u bolnicu kao da idem na izvršenje smrtne kazne ‒ prisetio se Nenad.

‒ Očekuješ da čuješ vest života, da li će dete biti ometeno u razvoju. Sećam se, otvaraju se vrata, meni svaki sekund traje kao jedan sat. Čekam da vidim doktorkino lice. Ona prelazi iz jedne sobe u drugu, baci pogled ka nama i prođe. Zatim se vratila, pogledala u nas i pokazala palac podignut nagore.

Instagram

 

Onda se desilo nešto neverovatno. Ultrazvuk nije pokazao nikakvo oštećenje mozga, svi nalazi su bili čisti.

− Lekari nisu mogli da poveruju u ono što vide, pa su je poslali na još jedan skener u Kamenicu, da provere da se nije potkrala neka greška. Srećom, sve je bilo u najboljem redu ‒ zaključio je Nenad Pagonis, čija je ćerka od prvog dana života pokazala da je borac kakav se retko sreće.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin