Povratak na dvor: Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj će živeti Filip i Danica Karađorđević

Povratak na dvor: Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj će živeti Filip i Danica Karađorđević

Autor: | 29/04/2024

2

Filip i Danica Karađorđević vraćaju se na dvor

Proteklih godina na srpskom dvoru se odigravalo nešto što je, filmskim jezikom rečeno, ličilo na igru prestola. Tako se bar šuškalo. Ako je i bilo istine u pričama da su odnosi između prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i njegovih sinova zategnuti, sada je sve stvar prošlosti.

Instagram @princfilipodsrbije

 

Princ Aleksandar nedavno je doneo odluku da se zgrada Slamnate kuće u dvorskom kompleksu na Dedinju koristi isključivo za stanovanje njegovih sinova, prinčeva FilipaPetra i Aleksandra, sa članovima njihovih najbližih porodica.

Pročitajte: Zvanično saopštenje princa Filipa Karađorđevića - Izražavam veliku zahvalnost svom ocu...

To je saopštio i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, nakon čega mu je Filip javno zahvalio, na opšte oduševljenje pristalica monarhije, ali i svekolike javnosti.

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga, princeza Danica, sa decom žive u stanu na Vračaru. Rade svoje poslove, za koje su se školovali u inostranstvu, i ponašaju se kao sav normalan svet, pa nije ni čudo što uživaju simpatije građana Srbije.

Instagram @princfilipodsrbije

 

No, po svemu sudeći, par će se sa malim princom Stefanom i princezom Marijom uskoro preseliti u Slamnatu kuću u okviru Belog dvora. To je, najnovijim slikama na Instagramu, najavio i Filip.

Slamnata kuća je prvi izgrađeni objekat u kompleksu i u njoj je kralj Aleksandar I Karađorđević boravio dok je nadgledao izgradnju dvora koja je počela 1924. Jedno vreme je služila kao učionica za njegove sinove, a bila je i umetnički atelje njegove supruge, kraljice Marije

Instagram @princfilipodsrbije

 

Površina kuće iznosi 360 kvadratnih metara. Fasada je žuta, a krov autentičan, mada prilično neobičan za dvorske objekte, budući da je sagrađen od trske. Zdanje je okruženo zelenilom i uređenim vrtom.

Pročitajte: Katarinine moći više ne deluju - Odluka Aleksandra Karađorđevića konačna, ova veza je neraskidiva

Mirna oaza u jednom od najlepših delova Beograda idealno je mesto za princa Filipa Karađorđevića i njegovu porodicu koja se nedavno uvećala.

Instagram @princfilipodsrbije

 

- Moj otac je odlukom omogućio da mi, njegovi sinovi, živimo u Dvorskom kompleksu koji je kupljen i sagrađen od ličnih sredstava našeg pradede kralja Aleksandra I i prababe kraljice Marije - istakao je Filip u nedavnom saopštenju.

- Time su se stekli uslovi da u ovom domu, prvi put u istoriji, na jednom mestu žive tri generacije Karađorđevića, jer je moj otac prvi starešina kraljevskog doma u istoriji Srbije koji je dočekao unuke.

Komentari (2)

Loading
Micko 01:07 30.04.2024
Odgovori

Vratite ih odakle su i došli. Ne želim da radim za njih. To nije princ već parazit koji živi od nas, a da se ni on ni otac nisu udostojili da nauče srpski jezik.

Građanin Oplenca 14:03 30.04.2024
Odgovori

Promenite prezime jer vam nije mesto Oplenac jer ste ostavili na rasulo. Gubite se iz Srbije, SRAM VAS BILO!

hellomagazin.rs Jakov Simović

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti