Nećete se ugojiti tokom praznika ukoliko radite ovo!

Nećete se ugojiti tokom praznika ukoliko radite ovo!

Autor: | 31/12/2021

0

Višak kilograma nećete dobiti tokom praznika ukoliko se budete pridržavali ovog pravila

Mnogi ljudi se tokom praznika ugoje jer je izbor hrane veliki, pa ne žele da se kontrolišu, ubeđujući sebe da mogu bar u tom periodu godine da se opuste. Veoma često ne vodimo računa o tome da li smo pojeli više slatkiša ili slanih rolata, a o "po kojoj čašici" alkohola i da ne govorimo.

Ne zaboravite da su alkoholna pića neprijatelj dobre linije. Ona podstiču gojaznost i taloženje masnih naslaga. A kako biste mogli da nazdravite sa prijateljima mirne glave, pogledajte OVDE koja pića neće uticati na vašu kilažu.

Pročitajte: Uz ove savete, izgubićete višak kilograma kao od šale

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

 

Ako ipak preterate sa hranom  i pićem, ne brinite. Izgleda da postoji lak način da uspete u sprečavanju taloženja kilograma i da budete zadvoljni jer - nećete se ugojiti. Tako tvrdi novo istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Ilinoisu, piše "FoxNews".

Oni su došli do zaključka da kofein može da obuzda gojenje i proizvodnju holesterola. To će se desiti čak i kada jedemo namirnice pune masti i šećera. Bez obzira da li ste na dijeti ili ne, kofein može biti vaš saveznik u sprečavanju taloženja novih kilograma i masnih naslaga. Naučnici veruju da se gojenje tokom praznika može sprečiti uz pomoć kofeina. Sve što je potrebno jeste da dnevno ispijete četiri šoljice kafe.

Pročitajte: Ana Sević nije očekivala višak kilograma - Karantin me je vezao za frižider

Photo by Jana Rustmeier on Pexels

 

Ako ste ljubitelj kafe, ova informacija sigurno će vas oduševiti. Jer, sve što je potrebno jeste da četiri puta dnevno spremite sebi svoj omiljeni napitak. Ipak, napominjemo da ne preterujete u količini, već da uz prelepu aromu i ukus kafe uživate najviše četiri puta u toku dana. Čak iako vam ne pomogne u onoj meri u kojoj ste to zamisli, sigurno je da vam neće odmoći. Ali ne zaboravite da je mera najvažnija. Zato lagano sa slatkišima, pečenjem, roštiljem i omiljenim pićem tokom praznika.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti