Maja Ognjenović: Ljubav ne poznaje granice

Maja Ognjenović: Ljubav ne poznaje granice

Autor: | 19/07/2011

0

Za veliku ljubav košarkaša Miloša Teodosića i odbojkašice Maje Ognjenović prepreke nema. Iako su poslednjih godinu dana proveli zajedno u Atini, moraće ponovo da se rastanu. Košarkaški reprezentativac novo je pojačanje moskovskog kluba „CSKA“ zbog čega će se u septembru preseliti u Rusiju. Iako je potpis na ugovoru vrednom nekoliko miliona evra razlog njegovog razdvajanja od izabranice, oboje su sigurni da hiljade kilometara neće poremetiti njihov odnos, jer su već iskusili česta putovanja avionom samo da bi nekoliko trenutaka proveli zajedno. Svesna da im neće biti lako, Maja je spremna da uloži sav napor da njihova veza funkcioniše kao i do sada.
- Miloš i ja smo navikli jedno na drugo tokom zajedničkog života u Atini. Ponovo razdvajanje teško nam pada. Ipak, oboje smo svesni da su takve stvari normalne kada je dvoje vrhunskih sportista u vezi, kao što je slučaj sa nama. Otežavajuća okolnost za nas je što smo oboje reprezentativci, pa i leti imamo puno obaveza i ne možemo stalno da budemo zajedno. Nije u redu da nečija karijera trpi, bilo bi mi žao da se odlučim na povlačenje, jer tek sada sam počela da uživam u odbojci i ništa mi nije teško da uradim. Ni Miloševa karijera se ne dovodi u pitanje, on je mlad dečko u usponu. Prošle godine sam nastupala u Atini, gde odbojka nije na nivou na kome je u Turskoj i Italiji gde sam ranije igrala, ali sam podnela manju žrtvu zarad privatnog života. Okolnosti su takve kakve jesu i mi ih moramo prihvatiti. Oboje priželjkujemo da i ja nađem angažman u Rusiji, ali ćemo videti da li će nam se to ostvariti - kaže Maja na početku razgovora za „Hello!“.
Odbojkašica je sigurna da njenu i Miloševu ljubav ništa ne može da poljulja, pa ni njegova selidba u Rusiju.
- Spremna sam da prelazim hiljade kilometara samo da bih ga videla. To za nas nije ništa novo, jer smo tako i ranije funkcionisali. Koristićemo svaku priliku da se vidimo, gde god da se nalazimo. Period koji nam predstoji nije toliko strašan, jer do oktobra ću biti u Beogradu, a od novembra do aprila ćemo živeti na taj način. Izdržaćemo nekako.
Na Majinoj ruci prošle godine je zasijao verenički prsten. Iako je svom izabraniku dala potvrdan odgovor kada ju je upitao da se uda za njega, još nisu utanačili dan venčanja. Neki su nagađali da bi ovog leta trebalo da odu pred oltar, ali oni to nisu ni planirali. Jer, tokom ovih vrelih meseci najvažniji im je uspeh na reprezentativnim takmičenjima.
- Ne slažem se sa rečenicom koja važi u našoj sredini da verenički staž traje do godinu dana. Veridba je bila simboličan gest koji je našu ljubav učvrstio i koji je u tom trenutku obeležio godinu i po veze. Teško možemo da se uskladimo, pre svega zbog obaveza u reprezentaciji. Takođe, nisam od onih osoba koje ne žele da učestvuju u organizaciji svog venčanja. Moram svaki detalj da kontrolišem. Znam da je lakše otići u agenciju koja će sve da završi, ali smatram da je to za mene poseban dan i da ja treba time da se bavim. U ovom trenutku nemam vremena za to. Miloš i ja nigde ne žurimo. To je nešto što nam predstoji, ali nismo precizirali datum. Realno je da se desi u narednih godinu dana, ali ništa nije sigurno.
Maja i Miloš i pored toga što su sa svojim timovima na pripremama u Beogradu, svaki slobodan trenutak koriste da ga provedu zajedno. Uskoro će duži period biti daleko jedno od drugog, jer Miloš se sprema za Evropsko prvenstvo, dok Maju očekuju takmičenja u Turskoj, Japanu, Kini i na kraju Beogradu, za šta se posebno sprema, jer nije mala stvar boriti se za titulu najboljeg na Starom kontinentu pred svojom publikom.
- Viđamo se između treninga, ili uveče, kada završimo sa svim obavezama. Ugrabimo dva, tri sata samo za nas dvoje. Ukoliko se nešto mnogo želi, nikakve obaveze vas ne mogu sprečiti da to sprovedete u delo - iskrena je Maja koja će na jedan dan otputovati u Atinu kako bi preselila stvari koje su im ostale u domu na Glifadi.
- Nismo ni slutili da se naš život u Atini završio. Znam da ću patiti za tim gradom - kaže Maja.
Odbojkašica je podržala svog dragog kada je dobio ponudu da pređe u „CSKA“. Uvek se savetuju kada je reč o poslovnim ponudama.
- Naravno da me je pitao za savet. Sve smo završili u dve rečenice. Rekla sam mu: „Ako si ti zadovoljan, i ja sam.“ Sasvim je normalno da o tome razgovaramo - kaže na kraju Maja.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti