Ana Ivanović otkriva tajne svoje izdržljivosti

Ana Ivanović otkriva tajne svoje izdržljivosti

Autor: | 20/08/2015

0

 

Ana Ivanović, jedna od najlepših sportistkinja planete, ne krasi samo teniska borilišta, već i naslovne strane prestižnih svetskih magazina. Ima ubistveni forhend, to znamo, ali i te kako ima i smisla za poziranje pred objektivima, pa se najbolji fotografi večito otimaju da je slikaju. Tako se upravo pojavila i u magazinu "Self", čije su glavne teme zdravlje, sport i lepota života. Naša teniska princeza između ostalog je objasnila kako uspeva da izdrži naporne mečeve koji često traju više od dva sata.

Na prvi pogled, čini se da se u "belom sportu" danas sve svodi na snagu i brzinu. Međutim, izdržljivost je ono što će vas učiniti šampionom. Ana to najbolje zna. Jednom prilikom je na grend-slemu napravila pravi spektakl u borbi koja je trajala tri i po sata. I pobedila je.

- Igra nije završena dok god ne izgubite poslednji poen – objašnjava Ana magazinu "Self", koji je zaključio da je upravo zahvaljujući tom ubeđenju lepa Srpkinja do sada trijumfovala na petnaest turnira. U nekom trenutku bila je prva na VTA listi, a i sada je među najboljima.

Dok se sprema da napadne njujorški grend-slem, poslednji u sezoni, Ana svakog dana naporno trenira. Dva i po sata na terenu, a potom još jedan u teretani. I to takvom žestinom, da svake druge nedelje mora da promeni patike.

- Radim na snazi, agilnosti, eksplozivnosti, brzini. Stasavanje u sredini kojoj je često pretila opasnost od rata učinio me je izuzetno jakom. Morala sam da se borim kako bih svoj život učinila boljim. Ništa nije lako, nijedan uspeh ne pada s neba – kaže teniserka, koja je svoj čuveni forhend usavršavala u praznom bazenu na Novom Beogradu dok su po okolini padale NATO bombe, podseća magazin.

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić "Self"
Tagovi: ana ivanović

Pročitajte još

Najnovije vesti