Miroslav Ilić posvetio fenomenalni koncert svom ocu koji je sedeo u prvom redu

Miroslav Ilić posvetio fenomenalni koncert svom ocu koji je sedeo u prvom redu

Autor: | 10/12/2010

0

Jedan od najpoznatijih pevača domaće narodne muzike, Miroslav Ilić, održao je sinoć prvi od svoja dva, već tradicionalna, prednovogodišnja koncerta u „Sava centru“. Više od 4.000 ljudi u prepunoj dvorani u glas je pevalo od prve do poslednje pesme sa legendarnim pevačem. Sinoć su svi ljubitelji stare, dobre narodne muzike uživali u izvanrednom koncertu proslavljenog pevača. Tek koji minut iza 20 časova, sa bine su se začuli taktovi prve pesme.
Tada je Miroslav sigurnim korakom, u svečanom odelu, bez suvišnih reči zapevao „Pesmu o pesmama“. Salom se prolomio aplauz i povici oduševljenja. Doajen nije želeo da troši vreme na reči, pa je pozdravio publiku uz jednostavno: - Dobro veče, hvala vam što ste došli u ovolikom broju, i zapevao hit „Tako mi nedostaješ“ kada su se gotovo svi našli na nogama.
Nošeni zvucima nostalgije i proverenih ritmova narodne muzike, zajedno sa publikom pevale su Rada Manojlović i Snežana Đurišić, Dragan Šutanovac sa suprugom Marijom, Snežana Malović, Doktor Igi... Kada je došao red na nezaobilazni hit „Smej se, smej“ na binu se popela Miroslavljeva dugogodišnja prijateljica, Goca Tržan.

Veliko iznenađenje bili su brojni fanovi koji su čak iz Bugarske došli da uživaju u pesmama „slavuja iz Mrčajevaca“. Ilić je, čini se, koncert posvetio svom ocu, koga je nekoliko puta pozdravio, a u jednom trenutku je i njegov unuk, ponet emocijama, stao uz Ilića na bini da bi pozdravio više nego raspoloženu publiku. Bilo je teško u nešto više od dva sata smestiti sve hitove nastale za 45 godina karijere. Ali, koncert nije mogao proći bez hitova „Pozdravi je, pozdravi“, „Vino točim, a vino ne pijem“, „Devojka iz grada“, a uz „Tebi“ je zasijalo i na stotine mobilnih telefona. Koncert je završen najvećim pevačevim hitom „Polomiću čaše od kristala“, uz koji je ceo „Sava centar“, uz opšte oduševljenje, pevao na sav glas. Izvor: Blic, Svet

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: miroslav ilić

Pročitajte još