Bobana Momčilović-Veličković: Ubrzo pošto je na svet donela život, tragično preminula

Bobana Momčilović-Veličković: Ubrzo pošto je na svet donela život, tragično preminula

Autor: | 22/06/2020

0

Bobana Momčilović-Veličković, srpska reprezentativka u streljaštvu, izgubila je najveću borbu do sada ‒ borbu za život. Evropska prvakinja se pre samo nekoliko dana porodila i velike životne radosti tek su čekale na nju, a onda je usled teškog zdravstvenog stanja, izazvanog komplikacijama na porođaju, preminula.

Iako je tokom trudnoće izgledalo da je sve u redu, Bobana je imala preeklampsiju, stanje koje je u ozbiljnijoj fazi veoma opasno po majku i bebu. Ovaj zdravstveni problem dijagnostifikovan je tek posle porođaja, pa su samim tim nastale velike komplikacije na porođaju. Poslednjih dana izgubila je moždanu funkciju, a svoje novorođenče ni jednom nije videla.

Bobana je izgubila borbu za život, a beba nije bila ugrožena tokom trudnoće, pa je i sada u stabilnom stanju.

Pročitajte: Jasna Šekarić - U sportu je najvažnije naći volju i motiv da istraješ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Mar 2, 2020 at 2:35am PST


Bobana je izgubila borbu za život, a beba nije bila ugrožena tokom trudnoće pa je i sada u stabilnom stanju.

Dirljiva oproštajna poruka Bobani od koleginice Ivane Maksimović

Mnogi su se na dirljiv način oprostili od naše reprezentativke, a najdirljiviju poruku ispod svoje fotografije sa Bobanom napisala je Ivana Maksimović, njena koleginica streljašica.

- Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga, i osećala sam baš veliku sreću. Sećam se da mi je ulepšala taj dan svojim uspehom. Takođe sam joj i rekla da joj zavidim... da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvek takmiči iako stomačić više nije stomačić. Što će svom detetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču - da je zajedno s njim u stomaku postala evropski šampion. Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobednik je otkad znamo za njega. I biće, o čemu ćemo svi svedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena. Bobo naša, druži se sa anđelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom lepšem mestu.

Pročitajte: Ivana Maksimović i Danilo Anđušić - Nama je karantin dobro došao (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on Jun 22, 2020 at 12:48am PDT

Bobana Momčilović Veličković - Evropska prvakinja u streljaštvu

Bobana Momčilović Veličković sportom je počela da se bavi u Boru, kada je imala samo devet godina. Prvu medalju na međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007. godine, kada je na evropskom prvenstvu u Francuskoj osvojila bronzu u junior kategoriji.

Pročitajte: Šampionka Ivana Maksimović otkrila ko joj je uzor u životu i kako se snašla u braku

Seniorka i prvakinja Evrope postala je 2010. godine na prvenstvu u Merakeru, u disciplini streljaštvo vazdušnim pištoljem. Ona je sve do ove godine bila jedna od najboljih evropskih streljašica, a svoj talenat opravdavala je mnogobrojnim titulama i visokim takmičarskim plasmanima. Njena posvećenost posebno se videla, kada je već trudna streljašica borila na evropskom prvenstvu u Poljskoj. Sa ovog takmičenja vratila se sa dve zlatne medalje.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram