Daša Žukova: Ko je lepotica koja Abramoviću uzima polovinu bogatstva?

Daša Žukova: Ko je lepotica koja Abramoviću uzima polovinu bogatstva?

Autor: | 08/08/2017

0


Čuveni ruski bogataš koji je najpoznatiji kao vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Roman Abramovič razvodi se od supruge Darije Žukove  a par je  objavio zvanično saopštenje za javnost.

-Nakon 10 zajedničkih godina doneli smo tešku odluku. Razvodimo se, ali ćemo ostati bliski prijatelji, roditelji i partneri na projektima koje smo zajedno razvijali. Zajedničkim snagama ćemo odgajati naše dvoje dece. Zajedno ćemo takođe raditi kao suosnivači Muzeja savremene umetnosti u Moskvi i kulturnog centra New Holland Island u Sankt-Petersburgu - stoji u saopštenju.

A post shared by @dasha_zhukova_fp on Jul 30, 2017 at 8:25am PDT

Kako je ruski milijarder “težak” 9.1 milijardi dolara koje će sada morati da podeli, s uskoro bivšom, suprugom javnost zanima ko je Daša i kako se upoznala sa ruskim tajkunom.


Roman i Daša upoznali su se 2006. godine preko njenog oca Aleksandra, naftnog magnata i trgovca oružjem, koji je jedno vreme boravio i italijanskom zatvoru. Tajkun se u smeđokosu lepotocu zaljubio na prvi pogled, te je zbog nje ostavio suprugu Irinu sa kojom ima petoro dece.

Daria Žukova je odrasla kao dete razvedenih roditelja. Njena majka se završila molekularnu biologiju te se devedesetih godina prošlog veka preselila se u SAD i Dašu je odgajala u Hjustonu i Los Anđelesu.

A post shared by @dasha_zhukova_fp on May 3, 2017 at 6:50am PDT

Daši su urođeni uglađeni maniri te je od početka veze a potom i braka uticala na Abramoviča da popravi kulturni i društveni imidž.  Zajedničkim snagama i novcem osnovali su jedan od najpoznatijih muzeja savremene umetnosti u Rusiji - Garažu a strani mediji navode da je  Daša uticala na supruga o da redovno odlazi na manikir, pedikir i razne druge tretmane lepote.

Daša je tokom braka sa Ambramovičem imala jasnu strategiju ulaska u vrh britanske aristokratije pa je često organizovala kulturne događaje po kojima je postala i prepoznatljiva u Rusiji.

A post shared by lalauriste (@lalauriste) on Jan 3, 2017 at 4:10am PST

Osim u svetu umetnina, probila se i u svetu mode  a njeni galatni potezi su se dugo prepričavali.

A post shared by Celestreet (@celestreet1) on Aug 7, 2017 at 10:55am PDT


Kako je zbog obaveza puno putovala Daši se dešavalo da propusti po koji važan društveni događaj kao što se dogodilo za proslavu rođendana Naomi Kembel. Bila je sprečena da dođe, ali je fatalna lepotica organizovala još jednu zabavu kako bi se odužila crnoj panteri.

Ruski mediji su puni lepim reči za fatalnu lepoticu. Tvrde da je ljubazna, inteligetna, mirna, draga i veoma  svesna da je privilegovana što ne mora da razmišlja o novcu. Ipak,  ni dvoje dece ni sve njene vrline nisu bile dovoljne da zadrži kraj sebe Romana Abramoviča.

 

Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty, Instagram

Pročitajte još