Zašto umesto klasične muzike izvode obrade popularnih pesama: Kako je nastao 2 Cellos

Zašto umesto klasične muzike izvode obrade popularnih pesama: Kako je nastao 2 Cellos

Autor: | 02/03/2017

0

Momci iz benda 2 Cellos trenutno borave u Americi, gde promovišu svoj novi album Score.

Luka Šulić i Stjepan Hauser tim povodom gostovali su na brojnim američkim televizijskim stanicama, uključujući ABC, FOX, AOL, u kojima su otkrili neke do sada nepoznate detalje iz svoje muzičke prošlosti, i kako su došli na ideju da nastupaju zajedno.

- Uvek smo želeli da uradimo nešto zajedno, verovali smo da će se desiti nešto posebno ako udružimo snage. Godine 2010. obojica smo se našli u Londonu. Stjepan je tek završio studije, a ja sam došao na master. Želeli smo da napravimo revoluciju. Bilo nam je dosta studentskog života, da ne znamo šta budućnost nosi. Veoma je teško, bili smo depresivni - ispričao je Luka, dok je Stjepan objasnio zašto su odlučili da na violončelima umesto klasične muzike izvode obrade popularnih pesama.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on Feb 28, 2017 at 7:25am PST

- Osećali smo se sputano što sviramo samo klasičnu muziku jer smo uvek voleli razlčičite vrste muzike, rok, pop, filmska muzika... Violončelo može da se koristi na mnogo načina, pa nismo hteli da sviramo samo muziku koja je napisana pre mnogo stotina godina. Imali smo mnogo adrenalina i energije, i klasičnu muziku svirali smo kao rok zvezde, zbog čega su nas često kritikovali.

Njihov život promenio se nakon što su na Jutjubu objavili svoju verziju pesme Smooth Criminal Majkla Džeksona, nakon čega su počele da im stižu ponude od brojnih izdavačkih kuća.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on Jan 24, 2017 at 4:07am PST

- Sve se desilo u prve dve nedelje, nismo mogli da verujemo koliko mejlova smo dobili. Stjepan je ostavio svoj kontakt na Jutjubu, a od broja poruka koje su mu stizale smršao je deset kilograma od stresa. Nismo spavali noćima. Iznenada smo dobijali mnogo ponuda, a bili smo studenti, odrastali smo u svetu klasične muzike, nismo znali kako šoubiznis funkcioniše - iskreno kaže Luka.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on Jan 31, 2017 at 11:05am PST

Na pitanje kako odlučuju koje pesme će da obrade.

- Biramo pesme koje volimo, koje nam nešto znače, koje možemo da odsviramo na violončelu. Najzahtevniji je bio Thunderstruk. Trebalo nam je nekoliko meseci da uradimo aranžman.

Novi album popularnog dua nosi naziv Score i u prodaji je od 17. marta. Luku i Stjepana domaća publika imaće priliku da čuje uživo na velikom koncertu koji je zakazan za 25. mart u Kombank areni. Organizatori poručuju da je ostalo još vrlo malo ulaznica za ovaj muzički spektakl.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages/instagram

Slične Vesti