Sastojci za 6 osoba:
• brašno za razvijanje testa i posipanje radne površine
• dve Bramley jabuke (ukupne težine oko 450 g), oljuštene, sa izvađenim jezgrom i iseckane
• 75 g šećera u prahu
• 150 g svežih ili zamrznutih malina
Za glazuru:
• 50 g istopljenog putera
• 50 g brašna
• kašičica mlevenog cimeta
• 40 g žutog šećera
• 40 g izmrvljenih listića badema
Posuti radnu površinu brašnom i razviti testo do debljine kovanog novčića. Iseći šest krugova i staviti u šest modlica za tart, lagano pritiskajući ivice uz modlu kako bi testo lepo naleglo na svaku od njih. Odstraniti višak testa, dno probušiti viljuškom na nekoliko mesta i ostaviti u frižider da odstoji deset minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni C. Posle deset minuta poređati testo u tepsiju, prekriti papirom za pečenje i peći u rerni osam minuta. Zatim skinuti papir i peći još pet do sedam minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dok se testo peče pripremiti fil.
Staviti jabuke i mleveni šećer u šerpu, prekriti poklopcem i kuvati na vatri srednje jačine uz povremeno mešanje desetak minuta ili dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok.
Pošto jabuke omeknu dodati maline i kuvati dodatnih minut-dva. Čim puste sok skinuti sa vatre.
Za glazuru pomešati puter, brašno, cimet sve dok smesa ne poprimi oblik hlebnih mrvica. Potom dodati šećer i bademe.
U svako testo dodati miks od jabuka i malina i preliti glazurom. Vratiti u rernu i peći još deset minuta dok se ne zapeče i punjenje ne poprimi lepu boju.
Služiti toplo ili na sobnoj temperaturi sa slatkom pavlakom ili šlagom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)