The Prodigy i Wu-Tang Clan – ima neka tajna veza!

The Prodigy i Wu-Tang Clan – ima neka tajna veza!

Autor: | 27/06/2023

0

Velikani se uvek u masi prolaznih prepoznaju između sebe. Čak i kad nisu muzički i žanrovski slični, čak i kad imaju ceo okean između sebe i ne odrastaju u istim uslovima i zemljama. Dva takva benda, koja ćemo slušati na Petrovaradinskoj tvrđavi su The Prodigy i Wu-Tang Clan. Svaki od ova dva sastava je u svom parčetu sveta najveći, simbol za uspeh i standard po kome se meri kvalitet njihovog žanra. Dokazali su to više puta, kroz više decenija.

Oba benda su se predstavila na Exitu 2007, i to u istoj razmeri i danima – The Prodigy su i tada bili hedlajneri prvog, dok su reperi iz Njujorka bili hedlajneri poslednjeg dana. Međutim, tu se ne završava sva konekcija između ove dve skupine neviđeno talentovanih individua, koje svoje najbolje radove izbacuju kada su svi kao jedan zajedno. 

Exit promo

 

Onaj koji vuče sve konce i ideje benda The Prodigy, Liam Howlett, koji se nikad nije upuštao u svetske mainstream tokove i kog nije interesovalo da remiksuje sve i svakoga, da se druži i slika sa „igrala je samo jedno leto“ zvezdama, rešio je da remiksuje upravo jednog od Wu-Tang velikana. Pesma Release Yo’ Delf, koju u originalu izvodi Method Man, u Prodigy remiksu od hip-hop bengera postaje klasična prodidžijevska himna nabijena energijom i njihovim karakterističnim zvukom. Kao takva, našla se u prestižnom magazinu NME, na listi 50 najboljih remiksa svih vremena.

RZA, veliki mastermind iza Wu-Tanga, rešio je da uzvrati gostovanje u nešto drugačijoj verziji čuvene himne Breathe, čiji je original, usput rečeno, svoj live debi imao na koncertu u Beogradu davne 1995. godine. Ovde je malo ritam pomeren i usklađen da bi, kako ga još ponekad zovu, Bobby Digital, mogao da unese novi život u staru himnu, a pesma je spremana i snimljena za soundtrack devetog nastavka „Fast and Furious“ franšize.

I to je samo vrh ledenog brega koji krije sitne detalje u kom dva velika benda sastavljena od velikih ličnosti i muzičara uvažavaju jedni druge. Ono što je najbitnije, istorija pop kulture ne može da se zamisli ni bez jednih ni bez drugih. Ove dve grupe pretalentovanih ljudi uticale su na mnoge muzičare i umetnike širom sveta, ali svakako i na ljude dijametralno suprotnih profesija. Naučili su nas da mislimo svojom glavom i da se borimo za ono u što verujemo i, naravno, da uvek budemo spremi na dobru zabavu.

A dobra zabava je upravo ono što nas čeka u četvrtak, 6. jula i nedelju, 9. jula, kada ova dva benda budu isporučila svoje poruke, pred desetinama hiljada ljudi, na Gorki List Glavnoj bini EXIT festivala

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Exit promo

Slične Vesti