Recept Vesne Dedić za bolonjeze morate probati
Kad je u pitanju klasičan recept poput špageta bolonjeze, reklo bi se da tu ne postoji mnogo prostora da se sam recept menja. Ali recept Vesne Dedić za bolonjeze je poseban.
Omiljeno jelo njene kćerke Lenke naša voditeljka pravi na poseban način. Za portal SVET otkrila je zbog čega je toliko magičan, a uz to je objasnila i kako ga priprema.
Pročitajte: Recept za ručak Tamare Vučić ćete obožavati: Pravi se od jednog povrća i ne košta više od 600 dinara VIDEO
- Podeliću sa vama moj način kako spremam jednostavnu pastu bolonjeze koju je moja kćerka najviše volela kada je bila mala, a i danas kada idem kod nje u inostranstvo, to je prvo što joj pravim i čega se uželi i pored najboljih italijanskih restorana – rekla je popularna voditeljka i spisateljica Vesna Dedić za portal SVET.
Sastojci za 4 osobe:
– 200 g sitno iseckane dimljene slanine
– litar paradajz-pirea
– 4 čena belog luka
– prstohvat soli
– prstohvat origana ili bosiljka
– biber (navrh noža)
– kašičica žutog šećera
Na vrelom ulju propržiti slaninicu da lepo porumeni, potom sipati paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta, dodati potom sve začine i beli luk.
Pročitajte: Zlata Petrović pravi najbolji pasulj - Tajna je u jednom triku
Pustiti da se sve zajedno krčka oko 15 do 30 minuta. Što duže to bolje. Posle slaninice propržiti meso…Sitno seckani beli luk i kašičicu šećera staviti na kraju.
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)