Najslađa je mamina kuhinja. Tako misli i Ivana Mihić, koja je pratiocima na Instagramu predložila jedan poseban desert, a autor je njena majka, legenda našeg glumišta Vera Čukić.
“Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali javno potpisujem garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept”, napisala je Ivana i priložila uputstvo.
Pročitajte: Mesto mira, spokoja i vere - Ivana Mihić sreću pronašla u manastiru, punog srca saopštila lepe vesti FOTO
U prigodnu posudu sipati: 3 šoljice zejtina, 3 šoljice mleka, 3 šoljice šećera, 3 jaja, 7 šoljica brašna, kašičicu sode bikarbone, 5 izrendanih jabuka. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine. Tri veće nektarine iseći na kriške u obliku polumeseca (ili kajsije, šljive, višnje...), pa ih poređati po smesi. Ubacite u zagrejanu rernu na 200⁰C i pecite 35 do 40 minuta na 180⁰C. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga vanilin-šećerom, isecite ga na kocke i u slast pojedite! Za posebno zadovoljstvo, kolač može da se posluži sa kuglom sladoleda od vanile, a tanjir ukrasi borovnicama. Prijatno!
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)