Čvrsto rešila da otkrije istinu: Glumica Stormi Danijels vraća novac kako bi svedočila o svom odnosu sa Trampom

Povezane vesti

Stormi Danijels ponudila je da vrati 130.000 dolara koliko joj je bilo plaćeno da ćuti, kako bi mogla slobodno da govori o njenom odnosu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i da objavi bilo kakve poruke, fotografije ili video-snimke koje možda poseduje.

Danijelsova, odnosno Stefani Kliford kako joj je pravo ime, ovu ponudu je iznela u ponedeljak u pismu Trampovom privatnom advokatu Majklu Koenu, koji je prekršio sporazum o poverljivosti sa njom neposredno pred predsedničke izbore 2016. godine, prenosi En-Bi-Si.


To pismo je, kako se navodi, takođe poslato i Lorensu Rouzenu, advokatu koji se predstavio kao Koenov zastupnik, kao i kompaniji EC LLC koju je osnovao Koen u vezi sa sporazumom i isplatom koja je izvršena na račun Klifordove u oktobru 2016. godine.

U tom pismu o kojem je prvi pisao list Njujork tajms, navodi se da bi novac bio prebačen na račun koji se vodi na Trampa, do petka.

Zauzvrat, Klifordovoj bi bilo dozvoljeno da „otvoreno i slobodno govori o njenoj pređašnjoj vezi sa predsednikom i pokušajima da bude ućutkana kao i da koristi i objavljuje tekstualne poruke, fotografije i video-materijal u vezi sa predsedikom koji možda ona poseduje, a sve bez straha od odmazde ili zakonske odgovornosti“, navodi se u pismu.

-Nikada nije bilo pitanje novca. Uvek je bilo u vezi sa tim da gospođici Kliford bude dozvoljeno da kaže istinu. Američkom narodu trebalo bi da bude dozvoljeno da sami sude za sebe o tome ko je prema njima iskren, a ko ih vodi u zabludu. Naša ponuda teži ka tome,
rekao je advokat Klifordove Majkl Avenati za En-Bi-Si u ponedeljak.

Kako se navodi, Trampu se „daje rok“ do danas u podne po istočnoj vremenskoj zoni.

Američki predsednik na sudu: Porno glumica otkriva sve detalja njihovih druženja

U pismu se zahteva da ne bude preduzeta nikakva akcija sprečavanja objavljivanja intervjua koji je Klifordova nedavno snimila sa novinarom Si-En-Ena Andersonom Kuperom za Si-Bi-Es u trajanju od 60 minuta.

Kako je AP prošle nedelje preneo, Stormi Danijels je podnela i tužbu protiv američkog predsednika u kojoj traži da se poništi sporazum koji je, kako tvrdi, potpisala sa njim nekoliko dana pre predsedničkih izbora 2016. godine, uz obrazloženje da nije ispravan, a koji ju je sprečio da govori o navodnim susretima sa njim.

U tužbi koja je podneta u višem sudu u Los Anđelesu, navodi se da je sporazum, sklopljen 28. oktobra 2016. godine, „ništavan i bez posledica“, jer ga Tramp nije lično potpisao.

A post shared by Chronicle NG (@chronicle.ng) on

Stormi Danijels je rekla da u javnosti želi da govori o svim detaljima njenog navodnog odnosa sa Trampom nekoliko nedelja pre izbora.

Ona tvrdi da je započela „intimne odnose“ sa Trampom 2006. godine, godinu dana nakon što je stupio u brak sa Melanijom Tramp, kao i da su se nastavili i u 2007, a da su se sastajali u Nevadi i Kaliforniji.

Prema njenim rečima, Tramp joj je platio 130.000 dolara za ugovor o ćutanju.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty, Instagram

Ostale vesti iz rubrike