Monika Seleš 31 godinu posle horora u Hamburgu: Prati Novaka, uživa u kuvanju i druži se sa ovom poznatom Srpkinjom

Monika Seleš 31 godinu posle horora u Hamburgu: Prati Novaka, uživa u kuvanju i druži se sa ovom poznatom Srpkinjom

Autor: | 01/05/2024

0

Život Monike Seleš danas izgleda ovako

Poslednji dan aprila 1993. godine, crna mrlja na licu belog sporta. Datum koji smo svi dobro zapamtili, krik koji je prekinuo četvrtfinalni meč turnira u Hamburgu. Dan kada je zaustavljena nezaustavljiva Monika Seleš.

Udarac, snažan ne toliko fizički koliko psihički, praktično je uništio zlatnu i sve samo ne konvencionalnu karijeru jugoslovenske teniserke, koja se nakon incidenta nikada nije sasvim oporavila i vratila na vrh.

Christian Alminana/Getty Images

 

Nije imala ni punih 19 godina kada se u njenoj riznici našlo čak osam grend slem pehara. Nikome ni pre ni posle harizmatične Novosađanke to nije pošlo za rukom.

Pročitajte: Monika Seleš poslala moćnu poruku Novaku - Volela bih da smo igrali u istoj eri, bio bi to savršen miks dubl

Kakve bi rekorde još oborila samo da nije bilo tog nesrećnog događaja, da se tog dana makar povredila i da uopšte nije izašla na teren...

Ali, u osvajačkom pohodu nije je zaustavio reket neke ljute protivnice, već nož pomahnitalog fana Štefi Graf. Godinama je zbog toga prolazila kroz Golgotu, što je i detaljno opisala u svojoj autobiografiji.

Photo by Christopher Lee/Getty Images

 

Mala Mo nedavno je proslavila jubilarni 50. rođendan. Tu i tamo se pojavi na teniskom terenu, doduše sada više kao posmatrač. Ona je i motivacioni govornik, fitnes entuzijasta, zagovornik mentalnog zdravlja.

Pomno prati karijeru Novaka Đokovića i iz sve snage navija za njega, a ako je pratite na Instagramu, verovatno znate čemu je poslednjih godina posvećena.

To je, pre svega, zdrav život, što može da potvrdi i njena linija, koju je do savršenstva dovela zahvaljujući specijalnom režimu ishrane, redovnom vežbanju i boravku u prirodi, za šta sunčana Florida, gde već decenijama živi, pruža odlične uslove.

 

 

Svoje pratioce često poziva da joj se pridruže u sportskim izazovima kao što je brza šetnja kroz šumu ili vožnja bicikla, svojevrsna takmičenja u stilu “ko duže izdrži”.

Među Monikinim omiljenim “disciplinama” je i kuvanje. Strogo vodi računa o hrani, mada nam je jedna fotografija otkrila da nekad ume i da “zgreši” sa omiljenim kolačima.

Pročitajte: Monika Seleš slavi 50. rođendan - Ovako danas izgleda legendarna Novosađanka

U slobodno vreme, kako je takođe otkrila na popularnoj društvenoj mreži, druži se sa proslavljenom srpskom pijanistkinjom Marinom Arsenijević.

 

 

Kada je jednom prilikom objavila njihovu zajedničku fotografiju i napisala Marini "hvala ti što si tako divan prijatelj", na njenom Instagram profilu izbila je erupcija oduševljenja, naročito među "našima" sa one strane Atlantika, ali i na prostoru sa kojeg obe potiču.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs John Phillips/Getty Images