Posle 5 godina, rekao je KRAJ: Novak doneo neočekivanu odluku i ostao bez još jedne bliske osobe

Posle 5 godina, rekao je KRAJ: Novak doneo neočekivanu odluku i ostao bez još jedne bliske osobe

Autor: | 01/05/2024

0

Novak Đoković prekinuo saradnju sa kondicionim trenerom

Sezona se zahuktava, a sa njom i turbulencije u timu Novaka Đokovića. Jedan od najboljih tenisera sveta nedavno je otpustio trenera Gorana Ivaniševića, ali tu “čistkama” nije kraj.

Photo by Clive Brunskill Getty Images

 

Ovog puta oprostio se od kondicionog trenera Marka Panikija, italijanskog stručnjaka koji se njegovom štabu priključio 2019, mada su i pre toga dugo sarađivali.

Pročitajte: Prinova u porodici Đoković - Stefan i Tara skaču od sreće, stiže društvo za igru

“Grande Marko, kakve smo neverovatne godine saradnje imali. Stigli smo do vrha, osvojili titule, oborili rekorde…", obratio se Nole treneru dirljivim rečima.

"Ali najviše od svega uživao sam u našim najobičnijim danima treniranja u teretani i van nje. Beskrajni sati 'artičoka' i smeha zbog kojih sam se osećao supermotivisanim da se pripremim za uspeh.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

“Hvala Romanista (kako te Goran zove) za svu energiju, trud i vreme koje si uložio da me učiniš najboljim mogućim igračem i osobom kakva mogu da budem. Puno ljubavi, i vidimo se uskoro u Rimu. Forzaaa!”

Mnogi su se iznenadili posle ovog saopštenja, budući da je prošlo jedva nešto više od mesec dana otkako je prekinuo saradnju sa Ivaniševićem, što je takođe bio šok. Šta se dešava, pitaju se fanovi.

AELTC/Joe Toth/Getty Images

 

Marko Paniki je nekadašnji šampion u skoku udalj, a kao renomirani fitnes trener radio je sa članovima teniskih reprezentacija Italije, Nemačke, Kine, Izraela, Hong Konga.

Pročitajte: Konačna odluka!? Zna se ko će raditi sa Đokovićem posle odlaska Ivaniševića

Uz njegovu pomoć Novak je osvojio deset tutila na najvećim turnirima i tri puta završavao godinu na prvom mestu ATP liste. U režim treninga Paniki je uveo elemente joge i taj čija, kao i prevenciju od povreda. Nije poznato zbog čega je uspešna saradnja prekinuta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Clive Brunskill Getty Images