Svađe su bile sve ružnije, pre dve godine je... Evo zašto je Đoković zaista otpustio Ivaniševića

Svađe su bile sve ružnije, pre dve godine je... Evo zašto je Đoković zaista otpustio Ivaniševića

Autor: | 29/03/2024

0

Novak Đoković raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a kako ne bi bilo sumnje i spekulacija, informaciju je na svom Instagramu lično potvrdio.

Profimedia

 

"Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da postane član ekipe. Bilo je to 2018, kada smo Marjan (Vajda) i ja tražili neki inovativan i magičan servis koji bismo dodali našem duetu.

Ne samo da smo dobili servis, već i mnogo smeha, zabave, prvo mesto na kraju godine, brojne rekorde i još 12 grend-slem titula, kao i novih finala. Da li sam pomenuo i malo drame? (smeh)

Pročitajte: Gorane, ne trebaš mi više! Novak usred meča OTPUSTIO Ivaniševića

Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju.

Hemija na terenu imala je svojih uspona i padova, ali naše prijateljstvo uvek je bilo čvrsto. U stvari, s ponosom mogu da kažem da smo, osim zajedničkih pobeda na brojnim turnirima, imali i dugogodišnju bitku sa strane, u igrici Parchisi. Taj turnir za nas nikad ne prestaje", otkrio je Novak u svom duhovitom maniru.

"Šefinjo, hvala ti za sve, prijatelju. Volim te!”

Bob Martin/Getty Images

 

Vojin Veličković, najbolji teniski novinar u Srbiji, dao je stručnu analizu i detaljno objasnio zašto je okončana saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.

- Mnogi se pitaju koji je to trenutak u kome je krenula naopako saradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića. Pa u onom momentu u kome je promenjeno pravilo staro čitavu večnost, o savetovanju igrača tokom mečeva.

Od tada se videlo da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savet u pravom trenutku, kada stvari ne idu najbolje na mečevima - napisao je Veličković na Sport klubu.

Veličković je zatim dao detaljno pojašnjenje:

Getty Images

 

- Pre dve godine je ovo pravilo promenjeno i neke trenere je uhvatilo na spavanju.

Jednostavno, njihov rad se promenio. Više nije bilo dovoljno obaviti pripremu za meč, sada je reakcija u njima bila sve važnija.

A evo šta je bio srž problema...

- Komunikacija Đokovića i Ivaniševića se pogoršavala iz turnira u turnir. Kada najboljem teniseru svih vremena nije išlo, tražio je, veoma često veoma nervozno, prave savete sa klupe.

Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vreme to i nije bilo moguće, nije umeo da odgovori zahtevima svog pulena. Njihove svađe su bile sve očiglednije i sve ružnije.

Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je da nađe rešenje, šta da dovikne Novaku, ali nije išlo... - između ostalog napisao je Veličković.

Ata Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shaun Brooks/Profimedia