Džodi Vitaker: Doktor Hu je prvi put žensko

Džodi Vitaker: Doktor Hu je prvi put žensko

Autor: | 17/07/2017

0


Britanska glumica Džodi Vitaker biće prva žena u ulozi glavnog lika u kultnoj naučno fantastičnoj seriji BBC-a Doktor Hu (Doctor Who).

Tridesetpetogodišnja glumica, najpoznatija po ulozi majke ubijenog dečaka u detektivskoj drami “Brodčerč” (Broadchurch) zameniće škotskog glumca Pitera Kapaldija koji je interpretirao taj lik od 2013, i prvi put će se pojaviti u toj ulozi u specijalnoj novogodišnjoj epizodi 2017, naveo je BBC.

Serija Doktor Hu, kreirana 1963. drži rekord po dugovečnosti u kategoriji serija naučne fantastike, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Serija govori o avanturama svoje glavne ličnosti poznate samo kao Doktor, vanzemaljca iz rase Gospodara vremena, koja se kreće vremenskom mašinom koja liči na staru policijsku telefonsku govornicu.

A post shared by DW Video Edits ? (@oswin.pond) on Jul 16, 2017 at 12:57pm PDT

Džodi Vitaker biće 13. osoba koja intepretira ulogu doktora. Centralna ličnost može da putuje kroz svemir i vreme i može da prelazi u nova tela.

Serija je proslavila 50. rođendan pre četiri godine, kada je simultano u gotovo 100 zemalja emitovana specijalna epizoda tim povodom.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram