Sergej Ćetković: Predivan glas i plemenito srce

Sergej Ćetković: Predivan glas i plemenito srce

Autor: | 22/06/2011

0

Crnogorski pevač Sergej Ćetković još jednom je pokazao humanu stranu svoje ličnosti. Posle pomoći koju je prošle godine uručio Domu za nezbrinutu decu „Mladost“ u Bijeloj, rešio je da ovoga puta pomogne devojci Marijani Ševo kojoj je neophodna transplantacija srca. Kako bi sakupio dovoljno finansijskih sredstava, u njen fond uplatiće sav novac zarađen prodajom DVD izdanja sa koncerta iz „Beogradske arene“ i održao je nastup 17. juna u Centru „Sava“. Priča o teško oboleloj devočici ga je pogodila i nije mogao da sedi skrštenih ruku, znajući da može da joj pomogne. Zbog toga je sa timom svojih saradnika rešio da sve učini kako bi Marijana dobila novo srce.
Da je čovek velikog srca najviše je pokazao u junu prošle godine kada je iz Doma u Bijeloj usvojio tada tromesečnu bebu kojoj je zajedno sa suprugom Kristinom dao ime Lola. Od tog dana u njegovom životu više ništa nije isto, sve se promenilo nabolje. Sergej u porodici pronalazi utočište posle napornog posla i sa njima deli svoje najsrećnije trenutke, ali i probleme.
Kada ste odlučili da pokrenete humanitarnu akciju za pomoć Marijani Ševo?
- Čim smo rešili da snimimo koncert u „Beogradskoj areni“ koji sam održao krajem prošle godine i objavimo ga na DVD izdanju, sa timom saradnika dogovorio sam se da prodaja bude humanitarnog karaktera. Sav prihov koji budemo skupili na prostoru cele bivše Jugoslavije biće doniran Marijani Ševo, devojci kojoj je neophodna transplantacija srca. Za njen slučaj čuo sam preko sredstava javnog informisanja i odmah se zainteresovao. Priča me je potresla i odlučio sam da joj pomognem. Njen problem ne može se rešiti terapijama, već samo transplantacijom srca, za šta su potrebna velika finansijska sredstva, oko sto hiljada evra. Svima nama koji radimo na tome da joj pomognemo sada je najbitnije da se ona nađe na listi čekanja za novo srce. Njena porodica je deo novca već sakupila raznim donacijama, ali to nije dovoljno.
Zbog čega ste odlučili da i pored prihoda od prodaje DVD priredite i koncert 17. juna u Centru „Sava“?
- U prvom tiražu DVD ćemo štampati u deset hiljada primeraka. Nismo sigurni da će se prodajom sakupiti dovoljno novca i zbog toga sam sa saradnicima rešio da napravimo koncert na kojem ćemo svirati i pevati za Marijanu, 17. jun je veoma blizu, ali drugi termin nismo imali. Takođe, nemamo previše vremena za čekanje, jer za nju je svaki dan i svaki minut veoma dragocen.
Spremate li poseban repertoar za tu priliku?
- Neće se razlikovati od ostalih mojih koncerata. Jedino po čemu će biti drugačiji je to što znam da te večeri ne pevam za sebe, već za nečiji život. Taj nastup ima posebnu težinu, a ja ću znati da sam učinio jedno dobro delo.
Hoće li vam se neke od kolega pridružiti u ovoj akciji?
- Planiram neke od njih da pozovem da budu moji gosti i pridruže mi se na sceni, ali još ni sa kim nisam stupio u kontakt i zbog toga ne mogu da pričam o imenima. Ono što mi je najbitnije je da odradimo dobar posao, ako celu ovu akciju mogu tako da nazovem. Sve ovo što radim činim da bih pomogao Marijani, a ne da se moje ime i prezime pominje u medijima kao neko ko je pokretač svega. Jeste moja ideja, ali nisam sam u celoj priči. Tu je moja ekipa saradnika, mediji i publika.
Hoće li vaša supruga Kristina i kćerka Lola biti na koncertu?
- Kristina će sigurno biti u prvom redu, ali će i ona kupiti kartu. Ovoga puta nećemo deliti besplatne ulaznice, jer od prodaje zavisi novčani iznos koji ćemo prikupiti. Moja kćerka Lola neće prisustvovati ovom koncertu, jer je još mala za toliku buku i gužvu. Uskoro će napuniti osamnaest meseci.
Koliko vam znači Kristinina podrška?
- Oduvek sam isticao da mi je supruga najveća podrška u životu. Od prvog dana našeg poznanstva verovala je u mene, u to da ću da napravim uspešnu karijeru. Imala je jaču veru i od mene samog i time mi je dala podstrek da vredno radim i napredujem. Da nije nje, mnoge stvari u mojoj karijeri danas ne bi bile ovakve kakve jesu.
Oženili ste se sa dvadeset tri godine. Koja je prednost stupiti u brak tako mlad?
- Ne mogu da pričam o prednostima, jer je to individualna stvar. Neko svoju bolju polovinu nađe u godinama kao što sam je ja našao, a neko kasnije. Postoje osobe od četrdeset godina koje ni tada brak ne mogu da prihvate, pa se ne odlučuju na taj korak. Među prijateljima imam i one koji su dugo tragali za svojom srodnom dušom i kada su pomislili da su je pronašli venčali su se, ali posle šest meseci je došlo do razvoda. Svi mi, na razne stvari, gledamo svojim očima. Za mene je brak svetinja i smatram da to tako treba da bude. Pored sebe imam dobru ženu, ona je moja srodna duša i zahvalan sam bogu što sam je našao u pravo vreme.
Venčani ste već dvanaest godina i vaš brak važi za jedan od najskladnijih na domaćoj estradnoj sceni. Koji je recept za uspešan brak?
- U mom slučaju postoji samo jedan recept, a to je da karijeru nikada ne stvaljam ispred privatnog života. Porodica mi je uvek bila na prvom mestu i nikada je ni zbog čega neću zapostaviti.
Koliko ste se promenili otkako je pre godinu dana u vaš život došla kćerka Lola?
- Lola je u naš život unela veliku radost. Garantujem da ću biti najbolji tata na svetu. U vaspitavanju koristim neke od normi svojih roditelja. Moji majka i otac su bili veoma strogi, znalo se šta se sme raditi, a šta ne sme. Poštovali smo roditelje i sve što oni kažu, što danas, nažalost, kod većine nije slučaj. Tokom Lolinog odrastanja biću strog za neke stvari i neću joj baš sve dozvoljavati.
S obzirom na to da ste poslovno prezauzeti koliko imate vremena da joj se posvetite?
- Za nju imam sve vreme ovog sveta. Svaki slobodan sekund joj posvećujem. Kao što sam već rekao, ništa mi neće biti važnije od mojih najmilijih. Poslovi nikada neće biti ispred njih.
Pomažete li supruzi u poslovima oko kćerke?
- Naravno da joj pomažem. U menjaju pelena sam, što bi se reklo, „tata-mata“. Lola je prohodala i sada je u fazi da se penje gde god može.
Razmenjujete li roditeljska iskustva sa vašom dobrom prijateljicom Aleksandrom Radović?
- Moram da priznam da se Kristina više viđa sa njom nego ja. Kad mogu, pridružim im se. Lepo vreme koristimo da se nađemo u nekom od beogradskih parkova. Inače, Aleksandru i mene više ne vežu samo veliko prijateljstvo već i kumstvo. Krstio sam njenu kćerku Ninu.
Gde ćete otputovati na odmor?
- Planiram odmor, ali nisam još siguran da li ću tokom leta moći negde da otputujem. Očekuje me promocija DVD-ja na prostoru bivše Jugoslavije, koncert u julu u Crnoj Gori, u planu mi je snimanje spota, možda i nove pesme. Leto će mi biti radno, ali se nadam da ću tokom turneje na primorju imati vremena i da se malo opustim na plaži.

Intervju: Sandra A. Rilak

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin