Posne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša

Posne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša

Autor: | 07/04/2024

0

Posne palačinke za celu porodicu

Predstavljamo vam brzi recept za posne palačinke koje možete filovati marmeladom i mlevenim orasima, idealne za uskršnji post i one koji vole veganske varijante jela.

Photo by Adam Bartoszewicz on Unsplash

 

Odvojte 10–15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.


Sastojci:
  • pola litra kisele vode
  • 300 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola kesice sode bikarbone
  • 1 mala šolja ulja
  • prstohvat soli
  • ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)

Pročitajte: Prolećni doručak po recepturi Tamare Vučić - Deca ga obožavaju, a sastojke već imate u kući

Priprema:

Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.

Photo by M Draa on Unsplash

 

Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal, prenosi Glossy.

Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Monika Grabkowska on Unsplash