Posne palačinke za celu porodicu
Predstavljamo vam brzi recept za posne palačinke koje možete filovati marmeladom i mlevenim orasima, idealne za uskršnji post i one koji vole veganske varijante jela.
Odvojte 10–15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.
Sastojci:
- pola litra kisele vode
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kesice sode bikarbone
- 1 mala šolja ulja
- prstohvat soli
- ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)
Pročitajte: Prolećni doručak po recepturi Tamare Vučić - Deca ga obožavaju, a sastojke već imate u kući
Priprema:
Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.
Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal, prenosi Glossy.
Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)