Kuhinja: Specijaliteti od mesa

Kuhinja: Specijaliteti od mesa

Autor: | 25/12/2011

0

Kombinacijom kvalitetnog mesa i mlečnih proizvoda mogu se dobiti ukusna jela koja odlično i izgledaju
Jagnjeće pljeskavice na žaru
Da biste postigli pojačanu aromu korijandera, propržite ga na tiganju bez dodatka masnoće
Sastojci za 4 osobe
400 g mlevene jagnjetine
glavica crnog luka
dva čena belog luka
125 g feta sira Moja Kravica
kašičica i po  kima
kašičica i po  korijandera
so
biber
ulje
četiri  parčeta tost hleba
tri  kašike tartar sosa
četvrtViva pet jogurta
jedan krastavac
jedan  paradajz
zelena salata
Pomešajte jagnjeće mleveno meso, crni i beli luk, feta sir, kim i korijander. Formirajte dvanaest pljeskavica i odložite ih u frižider da odstoje. Premažite ih uljem sa obe strane i ispecite ih na roštilju. Dva minuta pre nego što budu gotove na roštilj stavite tost hleb da se zapeče. U međuvremenu pomešajte tartar sos sa jogurtom. Preko svakog parčeta tosta stavite krastavac, paradajz, tri pljeskavice i smesu od tartar sosa i jogurta. Služiti uz zelenu salatu.

Piletina u pavlaci sa belim vinom

Meso će biti ukusnije ako ga premažete senfom
Sastojci za 4 osobe
800 g belog pilećeg mesa
ulje
beli biber
so
dve  kašičice začina C
mirođija
glavica crnog luka
čen belog luka
voda
2 dcl kisele pavlake „Moja Kravica“
brašno
decilitar belog vina
Sitno isecite crni luk, stavite ga u dublju posudu i dodajte ulje, začin C i malo vode. Kada je do pola dinstano, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Dodajte pileće belo meso i nalijte vodu toliko da ga prekrije i pustite da se kuva na tihoj vatri. Posle deset minuta dodajte beli biber i posolite po potrebi. Dodajte belo vino. Pavlaku pomešajte sa mirođijom i dodajte mesu. Pustite da se kuva nekoliko minuta. Ukoliko smatrate da je potrebno, možete dodati brašno umućeno sa vodom.

Ćureće šnicle u jogurtu

Umesto prezli možete da koristite  hlebne mrvice
500 g ćurećeg belog mesa
četiri dl Viva pet jogurta
100 g trapista
100 g prezli
dve  kašike peršuna
biber
so
ulje
Trapist izrendajte na krupno, peršun isecite na sitno, a ćureće belo meso isecite na šnicle i ulupajte ih. Izmešajte trapist, peršun i prezle. Šnicle pobiberite i posolite, umačite ih u jogurt i uvaljajte u smesu od trapista. Vatrostalnu posudu premažite uljem, složite šnicle i prelite ih preostalim jogurtom i smesom od trapista pa ih prekrijte folijom. Pecite u rerni na 200 stepeni dvadeset minuta. Skinite foliju i ostavite šnicle u rerni dok ne porumene.

Teletina u belom sosu

Odličan izbor za posluženje kada vam gosti dođu u posetu
Sastojci za 4 osobe
četiri  teleće šnicle
dve  glavice crnog luka
pet  kašika brašna
100 ml kisele pavlake „Moja Kravica“
so
začin C
biber
voda
Propržite sitno iseckan luk. Brašno stavite u tanjir, posolite ga, dodajte biber i sve izmešajte. Zagrejte ulje u tiganju, svaki komad mesa uvaljajte u brašno i stavite da se prži. Meso prebacite u tiganj sa lukom. Dodajte još malo soli a vode toliko da meso bude potopljeno. Poklopite tiganj i ostavite ga na tihoj vatri dvadeset minuta. Pred kraj dodajte pavlaku i ostavite na ringli još deset minuta.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: hleb meso mleko sir