Preminuo glumac iz Titanika, zadesila ga TUŽNA SUDBINA

Preminuo glumac iz Titanika, zadesila ga TUŽNA SUDBINA

Autor: | 27/06/2023

0

Glumac Lu Palter preminuo je u 94. godini u svom domu u Los Anđelesu od posledica raka pluća. Palter je preminuo još 21. maja, ali su ove vesti obelodanjene i potvrđene tek u ponedeljak uveče.

Glumac je najpoznatiji po epizodnoj ulozi u filmu "Titanik" iz 1997. godine, kada je tumačio lik bogataša Isidora Štrausa. Podsetimo, reč je o legendarnoj sceni u kojoj on grli svoju suprugu u krevetu dok Titanik polako, ali sigurno tone.

youtube printscreen

 

To je scena koja traje svega nekoliko sekundi, ali je ostala upamćena kao jedan od najdirljivijih i najtužnijih momenata u istoriji filma.

Pročitajte: Kejt Vinslet priznaje - Rouz nije morala da pusti Džeka da potone sa “Titanikom”

Njegov lik bio je zasnovan na stvarnoj osobi, pošto su Isidor Štraus i njegova supruga Ida zaista umrli na legendarnom brodu. O ovim supružnicima su pre svega nekoliko dana svi svetski medij ponovo pisali, jer se ispostavilo da su oni čukunbaba i čukundeda Vendi Raš, supruge Stoktona Raša, generalnog direktora i kapetana kompanije OceanGate u čijem je vlasništvu bila nestala turistička podmornica Titan.

youtube printscreen

 

Palter, rođeni Njujorčanin, ostao je upamćen i po ulozi u filmu "First Monday in October" iz 1981. godine. On se, zapravo, glumom bavio na nešto posredniji, ali ne manje važan način.

Pročitajte: Kejt Vinslet - Žao mi je, ali Leonardo i ja smo samo prijatelji i to već 20 godina (video)

Naime, radio je kao profesor u prestižnoj školi glume CalArts koja je iznedrila puno glumaca koji su kasnije stekli svetsku slavu. Aktivno je predavao sve do 2013, kada je otišao u zasluženu penziju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Disney Studios