Maestralni Đoković osvojio „Rolan Garos“: Otkriveno ko je dečak koji je u suzama i uz vrisak primio Noletov reket (video)

Maestralni Đoković osvojio „Rolan Garos“: Otkriveno ko je dečak koji je u suzama i uz vrisak primio Noletov reket (video)

Autor: | 14/06/2021

0

Novak Đoković osvojio Rolan Garos ‒ bruji planeta! Ovo je drugi put da maestralni Đoković osvaja „Rolan Garos“. U finalu „Otvorenog prvenstva Francuske“ u Parizu savladao je Stefanosa Cicipasa sa 3 : 2 posle velikog preokreta ‒ 6 : 7 (8), 2 : 6, 6 : 3, 6 : 2, 6 : 4. Meč na stadionu „Filip Šatrije“ trajao je četiri sata i jedanaest minuta.

Ovom pobedom Nole je ispisao istoriju i postao prvi teniser sa najmanje dve titule na sva četiri grend slem turnira. Takođe, prvi je teniser koji je sa više od trideset godina života uzeo sedam titula na grend slem turnirima.

Pročitajte: Svetski džet-set pratio finale Rolan Garosa

Međutim, ono što je jučerašnju pobedu najboljeg tenisera sveta učilo još većom je priča koja se sa suzama u očima prepričava. Naime, srpski as je reket kojim je osvojio 19. grend slem titulu poklonio jednom dečaku, a on je bio toliko oduševljen da je ta scena obišla ceo svet.

Đokovića su na konferenciji za novinare jedva dočekali da ga upitaju ko je taj presrećni dečak.

‒ Ne znam ko je dečak, ali sam ga čuo sve vreme. Bodrio me je kada sam gubio 2 : 0. Čak mi je davao savete tokom meča, kao trener (osmeh). On je bio najbolji izbor, želeo sam njemu da dam reket jer me je podržavao tokom čitavog meča ‒ rekao je Nole, čovek sa najvećim srcem na svetu.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin