Danskom princu zabranili ulazak u bar jer nije imao ličnu kartu!

Danskom princu zabranili ulazak u bar jer nije imao ličnu kartu!

Autor: | 22/08/2017

0

Danskom princu Frederiku zabranjen je ulaz u australijski bar jer kod sebe nije imao dokumenta kojima može da dokaže svoju punoletnost!

Danski prestolonaslednik, kome je već 49 godina, nije mogao da veruje svojim ušima kada su mu čuvari bara Jade Buddha u Brizbejnu rekli da ne može da uđe jer nema 'ličnu', objavio je list Courier Mail.

Princ i njegova pratnja napustili su predvorje i vratili se posle 15 minuta sa sedam australijskih policajaca, zaduženih za osiguranje vrlo važnih osoba, i teškom mukom uverili vlasnika bara da u ovom slučaju imaju ovlašćenja da 'prekrše zakon'. 

Australijska savezna država Kvinslend ima vrlo stroge zakone o točenju alkohola i niko ga ne može dobiti bez pokazivanja ličnih dokumenata poput vozačke dozvole ili pasoša.

Zakon je uveden prošli mesec, ali je i pre stupanja na snagu bio izložen kritikama jer ga smatrju drakonskim.

- Zakon je glup. Iz turističke perspektive to je potpuna besmislica. Znali smo da će to biti noćna mora - rekao je suvlasnik bara Fil Hogan.

Danskom princu Frederiku supruga je Australijanka Meri Donaldson, koju je upoznao u baru tokom Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Ko zna kako bi se odvijao njegov život da je tada ovaj zakon bio na snazi.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: princ Frederik