Još jedna glamurozna filmska noć: Dodeljene SAG nagrade

Još jedna glamurozna filmska noć: Dodeljene SAG nagrade

Autor: | 31/01/2016

0

Tačno mesec dana pred dodelu Oskara, u Los Anđelesu je održana još jedna ceremonija kojom se nastavlja sezona nagrada.

Reč je o "SAG Awards", priznanjima o kojima odlučuje Američko udruženje glumaca (Screen Actors Guild), i koje je sastavljeno od čak 165.000 članova. Tako su se i sinoć na holivudskom crvenom tepihu nizale filmske zvezde, ali i lepe toalete, koje su mnogim prisutnim damama poslužile kao generalna proba za Oskara.

Glumački esnaf dokazao je da boja kože nije bitna kada je reč o nominacijama za ovu nagradu, koja se dodeljuje za najbolje uloge ostvarene na filmu i televiziji. Iako se skoro svake godine nađe među nominovanima, Leonardo Dikaprio je tek sinoć osvojio priznanje, pobedivši kolege Džonija Depa, Majkla Fasbendera, Edija Redmejna.

U kategoriji dama najbolja je bila Bri Larson, ispred veteranki Kejt Blanšet i Helen Miren.

Priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu otišlo je u ruke Idrisa Elbe, koji se, međutim, nije našao i u nominacijama za Oskara, što je jedan od razloga za najavljeni bojkot ovogodišnje ceremonije.

Najbolja glumica u istoj kategoriji je Alisija Vikander, kojoj su glavne konkurentkinje bile Kejt Vinslet, Helen Miren, Runi Mara i Rejčel MekAdams.

Na manifestaciji se nagrađuju i televizijske role, pa su tako Kevin Spejsi i Viola Dejvis proglašeni za najbolje glumce u dramskoj seriji. Najbolji akcioni film je "Pobesneli Maks: Autoput straha", serija koja je trijumfovala u istoj kategoriji je "Igra prestola", najbolji glumački ansambli su ekipe "Downton Abbey" i "Orange is a New Black", a nagrađeno je i hvaljeno ostvarenje "Spotlight".

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: