Novak Đoković primio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Novak Đoković primio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Autor: | 15/02/2012

0

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Novak Đoković je danas primio najveće državno odlikovanje, Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.
Najbolji teniser sveta je, na svečanosti u Domu Narodne skupštine, rekao da je ponosan što je visoko državno odličje primio u zdanju ispred kojeg je sa sugrađanima proslavio trenutak kada je postao prvi teniser sveta.
- Sanjao sam da podignem pehar na Vimbldonu, ali nisam mogao ni da pomislim da će me moja zemlja odlikovati ovako velikim priznanjem. Sada me je moj narod zadužio još više i ne preostaje mi ništa drugo nego da nastavim da našu divnu zemlju i dalje predstavljam na najlepši mogući način - rekao je Novak.

On je, obraćajući se zvanicama na centralnoj proslavi Dana državnosti, poručio da se nikada ne smeju zaboraviti oni koji su danas posthumno odlikovani.
- Njihova dela treba da nam budu primer da budemo bolji, humaniji, pravedniji i da gradimo društvo na koje ćemo sutra biti ponosni - rekao je Novak, koji je svima odlikovanima čestitao na priznanju, a svim građanima poželeo srećan Dan državnosti.

Predsednik Srbije Boris Tadić odlikovao je povodom Dana državnosti 17 zaslužnih pojedinaca i institucija, a Novak je odlikovan za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Srbije, odnosno kao najbolji "ambasador" Srbije u svetu.

Izvor: novakdjokovic.rs
Foto: Mirko Jovanović/novakdjokovic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin