Radoš Bajić: Srpski narod bio je lepši, bolji i čistiji bez rijalitija

Radoš Bajić: Srpski narod bio je lepši, bolji i čistiji bez rijalitija

Autor: | 14/03/2011

0

U razgovoru za Press, reditelj i scenarista Radoš Bajić tvrdi da je srpski narod bio lepši, bolji i čistiji dok odnekud iz sveta nije stigla tuđica „rijaliti", i ostaje delimično tajnovit u vezi nagađanja da li se avanture iz Petlovca prekidaju zbog Milašinove smrti.
- Ako je reč o tajni - neka tako i ostane. Ostavimo gledaocima da to vide u epizodama koje se prikazuju u nastavku serijala. Jedno je sigurno - Radašin bez Milašina stvarno ne bi mogao dalje. Mogu samo da vam kažem da će se uistinu na relaciji „braće po babine linije", dogoditi nešto što je veoma veliko i značajno - govori Bajić. Serija „Selo gori..." afirmiše tradicionalne i porodične vrednosti.
Zašto veliki deo populacije ipak više voli sadržaje koji su sa druge strane moralnog spektra? 
- Nisam jedini koji misli sve najgore o javnim blamiranjima ljudskog dostojanstva koja su došla kao i mnoga druga zla odnekud iz sveta, u paketu sa tuđicom „rijaliti". Srpski narod je bio lepši, bolji i čistiji dok nije znao šta ta reč znači. Naša nemoćna država blagonaklono toleriše mentalno trovanje nacije i mlade populacije koja konzumira takve programe, sa delokosežnim štetnim posledicama. Kada je reč o seriji „Selo gori...", mi smo „Farme", „Dvorove" i ostalu braću držali sve vreme na bezbednoj distanci. Naše reprize koje su išle tri meseca bile su ubedljivo gledanije od njih - a kamoli premijere. Zbog toga ipak verujem da kao narod - nismo prodali dušu đavolu.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Radoš Bajić