Sprema se tužba: Kejt Midlton u neviđenom problemu

Sprema se tužba: Kejt Midlton u neviđenom problemu

Autor: | 02/06/2020

0

Vojvotkinja Kejt Midlton ponovo se odlučuje na pravni korak protiv britanskih novina. Svi se dobro sećamo trenutka kada je posle šest godina sudske borbe vojvotkinja od Kembridža dobila spor protiv francuskog tabloida „Closer“. Izgleda da će se u sličnu pravnu bitku upustiti i protiv magazina „Tatler“.

Prvi spor vojvotkinja Kejt Midlton dobila je 2018. godine. Spor se vodio oko fotografija na kojima se vojvoda i vojvotkinja od Kembridža sunčaju na luksuznom imanju u Francuskoj. Da stvar bude osetljivija, vojvotkinja je tada bila u toplesu. Posle šest godina borbe sud u Versaju potvrdio je optužbu na račun glavne urednice lista i vlasnika „Mondadari grupe“ u čijem je vlasništvu „Closer“.

Pročitajte: Sa prinčevskim parom se ne šali - Drakonska odšteta zbog slika Kejt Midlton u toplesu

Vojvotkinja Kejt Midlton ponovo kreće u pravnu borbu oko novinskog članka

Kraljevski par navikao je da se o njima piše i retko se oglašavaju povodom napisanih tekstova, ali ovoga puta magazin „Tatler“ digao je prašinu. Reč je o naslovnoj priči „Katarina Velika“ u kojoj je, između ostalog, reč o sukobu Kejt Midlton i Megan Markl. Časopis navodi da je vojvotkinja Kejt Midlton iscrpljena obavezama koje su joj dopale od kada je Megan napustila kraljevske dužnosti.

Samo dan posle objavljivanja članka oglasila se služba za odnose sa javnošću „Kensington palate“.

‒ Ova priča sadrži mnoštvo netačnih informacija i lažnih, pogrešnih prikazivanja, koja nisu proverena u „Kensington palati“ pre objave.

Pročitajte: Trik vojvotkinje Kejt Midlton: Kako sakriti bretele od brusa?

Izgleda da to nije sve jer „Page Six“ sada piše kako vojvotkinja Kejt Midlton pokreće tužbu protiv magazina „Tatler“. Upućeni tvrde kako je članak pun seksističkih izjava, diskriminacije i netačnih navoda.

‒ Ironija je zapravo što je „Tatler“ omiljeni magazin svih članova kraljevske porodice, zbog čega je uredništvo valjda mislilo da će ostati pošteđeno. Ipak, trenutno im ništa ne znači status uglednih novina, ni to što ih čita svaki obrazovani Britanac ‒ navodi neimenovani izvor.

U članku se zbog vitke linije posle trećeg porođaja vojvotkinja Kejt poredi sa princezom Dajanom koja je vodila bitku sa bulimijom.

Pročitajte: Vojvotkinja Kejt Midlton uzburkalo javnost: Brinula sam kakva ću biti majka

Glavni urednik Ričard Denen odgovorno stoji iza svih navoda u magazinu „Tatler“.

‒ „Kensington palata“ znala je da smo pre nekoliko meseci počeli uređivanje izdanja sa naslovnom pričom „Katarina Velika“. Čak smo ih zamolili da zajedno radimo na celoj priči. Činjenica da poriču da su ikada išta o tome znali je kategorička laž ‒ prenosi „Tportal“.

Pročitajte: Kraljevski karantin - Princ Vilijam i Kejt Midlton još uvek ne planiraju da vrate decu u školu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели katemiddleton_area (@katemiddleton_area) дана 2. Јун 2020. у 5:37 PDT

Komentari (0)

Loading
Teodora Vuković guliver/getty, instagram