Ni celulit nije nepobediv

Ni celulit nije nepobediv

Autor: | 27/09/2015

0

Celulit je problem velikog broja žena. Osim što donosi brigu, povlači za sobom i niz nedoumica i pogrešnih zaključaka. Stručnjaci su stali na put zabludama i rekli šest činjenica o celulitu.

1. CELULIT NIJE MAST

- Nemojte da vas celulit zbunjuje, njega čine samo neravnine na koži, a postaje vidljiv kad se mast smesti "u sitne džepove" na koži - rekao je plastični hirurg Metju Šulman.

Veliki broj žena celulit povezuje upravio sa masnim naslagama.

2. ČEŠĆE POGAĐA ŽENE NEGO MUŠKARCE

Dr Šulman i za ovo ima objašnjenje. Kolagen kod žena je raspoređen u dva paralelna reda, taj raspored pogoduje podeli masnih naslaga na delove, što, kako je u prvoj tački objašnjeno, čini celulit vidljivim.

Kod muškaraca je kolagen u koži raspoređen u X redove, što doprinosi manjem stvaranju masnih naslaga i ređoj pojavi celulita.

3. UV ZRACI ČINE CELULIT VIDLJIVIJIM

Uv zraci oštećuju kolagen u koži, pa celulit uz takvo delovanje ne može da ostane skriven. Ovo je još jedna razlog da koristite kremu za zaštitnim faktorom.

4. GUBITAK KILOGRAMA NE ZNAČI I GUBITAK CELULITA

Iako višak masnih naslaga čini celulit uočljivijim, manjak masti ne znači i manjak celulita. Rrazlog tome je što celulit izazivaju geni i hormonski disbalans, rekao je dr Džošua Ziner, direktor Odeljenja za dermatovenerološka istraživanja u bolnici "Mt. Sinai" u Njujorku.

5. VEŽBANJE POMAŽE U BORBI PROTIV CELULITA

Sju Hikman, koja promoviše "The MELT" metodu u borbi protiv celulita, predlaže da radite serije intezivnijih i lakših vežbi.

Ova kombinacija uklanja celulit, a delotvorna je i joga.

6. KREME VS CELULIT

Frančeska Fusko, profesor dermatovenerologije na "Mount Sinai School of Medicine" u Njujorku savetuje da koristite preparate sa kofeinom i retinolom.

Kofein podstiče cirkulaciju krvi, dok retinol obnavlja ćelije kože.

Prilikom upotrebe sledite ovaj redosled, prvo namažite sredstva sa kofeinom, a potom ona sa retinolom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: celulit lepota

Pročitajte još

Najnovije vesti