Sastojci
500 g govedine
3 čena belog luka
Pola glavice crnog luka
1 kašičica maslinovog ulja
So i biber
700 g pelata
2 kašike sitno seckanog svežeg bosiljka
3 tikvice srednje veličine
400 g rikote
450 g mocarele
2 kašike parmezana
1 jaje
Priprema
2. U međuvremenu isecite tikvice na kriške debljine 5 mm. Posolite svaku pa stavite sa strane na desetak minuta da puste vodu. Izgrilujte tikvice minut-dva sa svake strane.
3. Rernu uključite na najjače. U posebnoj posudi pomešajte rikotu, parmezan i jaje. Dno vatrostalne posude premažite maslinovim uljem. Složite prvi sloj tikvica, preko nanesite mešavinu sireva, pa pripremljeni sos sa mesom, pa nanesite nekoliko kriški mocarele. Ponavljajte proces sve dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa sosom i narendanom mocarelom i pokrijte folijom. Pecite u rerni oko 45 minuta.
Izvor: lijekovitirecepti.com
Pročitajte još
Prvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)