Značenje i simbolika brojeva po feng šui filozofiji

Značenje i simbolika brojeva po feng šui filozofiji

Autor: | 01/04/2014

0

Brojevi su sastavni deo Feng Shui filozofije. Svaka direkcija ima svoj broj. Svaki broj, od 1- 9,  ima svoj vibracioni obrazac. Ne postoje univerzalni dobri ili loši brojevi. Pojedini brojevi kao što su brojevi 1, 6 i 8, smatraju se izuzetno povoljnim. Oni  donose sreću onima koji imaju brojeve telefona ili adresu stanovanja koja sadrži te brojeve.

U numerologiji brojevi se medjusobnoi sabiraju i oduzimaju dok se ne postigne jednocifren broj, medjutim, to nije praksa kod  Feng Shuia. Ovde se gleda na naglasak,  zvučnost brojeva koju oni izazivaju kada se izgovaraju.
Primera radi ako je broj adrese 108, naglasak je na poslednjem broju 8. Broj 8 ističe ovu adresu.

Takođe i 0 daje jačinu broju kod kojeg je prisutna, a posebno ako je duplirana.

Duplo slovo O ima istu snagu.
Mislite li da su nazivi Google ili Yahoo dati slučajno?

Ukoliko u svojoj adresi imate brojeve kao što su 9, 3, 8, 1 ili 6 smatrajte da imate jake i srećne brojeve.

Broj 1 simbolizuje nezavisnost, medjutim veoma često zna da izazove osećaj usamljenosti čak i u okruženju sa mnogo ljudi. Ovo je dobar broj za one koji žele da ostanu sami i posvete se isključivo poslu.

Broj 6 simbolizuje bogatstvo.

Broj 8 je naročito povoljan broj jer njegov oblik ima oblik beskraja , kao i oblik ženske figure takodje. On simbolizuje  dolazeće bogatstbo. Broj 8 simbolizuje i besmrtnost.

Broj 9 simbolizuje dugovečnost.

Prema filozofiji Feng Shui u tom slučaju npr. broj 289 bi značio lako ostvarenje blagostanja na duže vreme.

Brojevi koji se završavaju sa 2, 5 i 4 u Feng Shuiu se smatraju manje srećnim brojevima. Medjutim, veoma je važno razumeti kineski pogled na takav način razmišljanja pre no što se zabrinemo ukoliko mi imamo te brojeve u svojoj adresi.

Broj 4 u kineskom jeziku ( kantonski dijalekt), kad se izgovara, ima isti zvuk, kao i reč smrt, te stoga Kinezi iz tog dela Kine, smatraju da ima negativnu konotaciju.
Ne bi bilo fer ne reći da se ovaj broj ne retko smatra i kao broj koji donosi samodisciplinu i temeljnost u radu.
Takodje, u kineskoj pa i u jevrejskoj numerologiji, broj 4 se smatra srećnim brojem.
To opet govori o načinu gledanja na stvari u životu. Ukoliko dozvolite sebi da vas nešto asocira na neprijatno, ružno,  ono će uvek u vama izazivati neprijatnost.
Npr. mnogi ljudi misle  da je  petak 13. baksuzan dan, ali za mnoge druge on to nije, naprotiv.

Broj 2 npr. predstavlja dualitet, balans,  univerzuma; dan-noć, jin-jang, zora-sumrak, radost-žalost, muško-žensko, aktivno-pasivno, gore-dole, nebo-zemlja  itd itd.

Broj 2 takodje simbolizuje lakoću.

Broj 5 je broj koji simbolizuje 5 elemenata u univerzumu: zemlja, voda, metal, drvo i vatra, stoga ipak donosi harmoniju. Broj 5 je i  broj koji donosi promene. Ovo je broj koji odgovara onima koji vole avanture i uzbudjenja.

Ukoliko ovako gledate na ove brojeve, onda ćete i sami doći do zaključka da su i ovi brojevi kao i njihovo značenje veoma važni, a ne nesrećni brojevi.

Brojevi ipak mogu da se iskoriste da nam donesu više prosperiteta i bolju sreću onda kada želimo da dodatno povećamo energiju pojedinih sektora u svom stanu, kancelariji, dvorištu.

Neutralnim brojevima smatraju se brojevi 1 i 3.
Medjutim, takodje treba reći da broj 3 simbolizuje kreativnost i maštovitost.

Za broj 7 Kinezi nemaju specifičnu simboliku tako da se i on može podvesti pod neutralne brojeve, mada postoji i mišljenje da  je taj broj povezan sa  našim duhovnim mogućnostima i razvojem, ali i željom da se živi kao pustinjak.   Broj 7 se ne preporučuje onima koji žele da nađu sebi srodnu dušu tj. partnera. Veruje se takodje da oni koji preferiraju broj 7  više vole duhovne od materijalnih vrednosti.

Kinezi vole duple, dvocifrene, identične brojeve kao što je npr. 99 jer smatraju da oni pomažu da čovek nikada ne bude usamljen.
Takodje smatraju da dupli broj 88, koji predstavlja kineski simbol za duplu sreću, donosi posebnu sreću mladim bračnim parovima koji žive na adresi sa tim brojem ili imaju isti taj broj kao broj stana npr. ili kao deo zajedničkog telefonskog broja.

Kada označavate broj svog stana, ili svoje kućne adrese, koristite svoje “srećne” boje, kako biste imali još više sreće i zadovoljstva da živite na tom mestu.
Sve ovo rečeno, možda će vam dati neke smernice u odnosu na ono šta biste želeli da ostvarite, ukoliko tragate za novim životnim prostorom tj. da vam možda otkrije zbog čega vam nesto baš i ne ide tu gde ste.
No ne brinite ako i nije tako, jer za sve postoji lek, samo se treba potruditi i izabrati pravi od onog što nam vrlo zdušno nudi  feng Shui filozofija življenja.

Izvor: odsvegaponesto-oljaka.blogspot.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor značenje

Pročitajte još

Najnovije vesti