Ivana Stanković: Devojački kutak na Novom Beogradu

Ivana Stanković: Devojački kutak na Novom Beogradu

Autor: | 28/08/2011

0

Jedna od naših manekenki sa najuspešnijom inostranom karijerom Ivana Stanković sa šesnaest godina je počela da niže poslovne uspehe, i retko je radila kao model u našoj zemlji. Pet godina je bila zaštitno lice modnog kreatora Đorđa Armanija, a dok je živela u Italiji oprobala se i u televizijskom radu na kanalu „5 Media Set“. Iako je radila za najprestižnija dizajnerska imena svetske modne industrije, nimalo se nije promenila, sačuvala je dete u sebi. Domaća javnost je smatra autentičnom, vrlo iskrenom i potpuno svojom. Sa lakoćom govori o svemu što je izdvaja od većine popularnih i uspešnih devojaka, a verna je jednoj ljubavi koju je doživela pre više godina.

Nekadašnjeg emotivnog partnera, muškog modela Dominika, sačuvala je u srcu kao životnu ljubav, o čemu je pisala u autobiografiji „Bez daha“, koju je objavila izdavačka kića „Laguna“. Markantna Beograđanka je pred kamerama pokazala prirodnost i odličnu dikciju dok je vodila srpski rijaliti-šou „Top model“. Posle televizijskog angažmana posvetila se višemesečnom promovisanju knjige, čije se peto i šesto izdanje trenutno štampa.

Dok ekipu magazina „Hello!“ srdačno prima u svoj ukusno uređen dom, okupan prirodnom svetlošću, Ivana sa ponosom govori o uređivanju stana koji je sama kupila.
- Na ovaj stan sam vrlo ponosna jer sam kupovinom te nekretnine ostvarila san. Naime, u detinjstvu sam imala drugaricu koja je živela u zgradi preko puta ove, i imala je identičan dupleks u potkrovlju. Zaljubila sam se u taj prostor. Bilo mi je četrnaest godina kada sam joj rekla da ću od manekenstva sebi obezbediti isti stan, na šta mi je ona kazala da mnogo sanjarim. Ipak, sanjarenje se isplatilo i 1995. kupila sam ovaj stan. Te godine sam štedela novac od zarađenih honorara i uspela sam sebi da priuštim ovaj dupleks.
Da li ste dom preuređivali?
- Da, želela sam da bude sve po mojoj zamisli i da enterijer ocrtava moju ličnost. Potpuno sam ga opremila svim onim čime sam želela, završila sam sređivanje tek pre tri godine. Opremanje prostora je dugo trajalo zbog mojih retkih i kratkih dolazaka u rodni grad. Sve komade nameštaja sam donela iz inostranstva, što nije bilo lako. Većina nameštaja je iz Italije, nešto je iz Njujorka, a ima komada i iz Beča. Inače, ja sam dete sa Zvezdare, ali ovaj deo grada pored Save, kao i Zemun, su mi omiljeni. Mnogo volim reku i zato mi odgovara život ovde, imam potreban mir, a, s druge strane, postoji mnogo sadržaja u ovom delu grada. Zbog reke je nekoliko stepeni niža temperatura, što mi odgovara u letnjem periodu. Inače, volim da budem u maminom stanu na Zvezdari, i često više boravim u tom prostoru nego ovde.
Niste baš ljubitelj starinskog nameštaja, ali ni preterano modernog?
- Ne volim minimalizam niti previše moderan enterijer, jer me to podseća na kancelariju. Hladni tonovi i suviše moderne linije nameštaja mi se ne dopadaju. Volim tople boje i ušuškan ambijent. Krem boja moje garniture za sedenje u dnevnom boravku uklapa se sa drvetom koje dominira u enterijeru.

Koji vam je omiljeni detalj u stanu?

- Fontana koju sam sebi kupila. Uveče mi najviše prija da sedim i da slušam umirujući zvuk vode koja teče. Kada je nevreme, sedim na galeriji i slušam kako dobuje kiša po krovu iznad mene. Inače, domovi u potkrovlju smatram najidealnijim mestom za život.
Volite li opuštanje u kadi sa đakuzijem?
- Kako da ne. Moja seansa opuštanja podrazumeva paljenje sveća, slušanje opuštajuće muzike pevačice Šade i ležanje u kadi. Prija mi voda i uživam da koristim mirišljave kupke. Ceo ovaj stan je prava oaza za relaksaciju, jer ima dušu i dobru energiju.

Pravite li žurke u stanu?
- U početku, kada sam kupila stan, moje društvo se okupljalo ovde. Svima je to tada bilo interesantno. Posle sam se preorijentisala na provod koji najviše volim - u kafani. Sada se sa društvom najradije viđam tamo. 
Imate zanimljiv kutak sa igračkama u stanu.

- To su pokloni mojih obožavalaca, mahom devojčica koje dolaze na moje promocije knjige po gradovima u celoj Srbiji. Stalno mi daruju igračke i druge sitnice, što me mnogo raduje.
Da li ste svoj roman istakli na nekom mestu u domu?
- Nisam, jer sam sve poklonila devojčicama na promocijama. Darujem ih deci koja ne mogu da je kupe. Prvi odštamani primerak nalazi se u maminom stanu.
Do sada ste prodali jedanaest hiljada primeraka knjige?
- Tako je, uskoro će biti objavljeno peto i šesto izdanje. Zbog toga putujem na promocije i družim se sa čitaocima. Inače, mamu nisam do sada vodila na potpisivanje knjiga jer ona, za razliku od mene, ne voli da bude u centru pažnje. Ne voli da se eksponira niti fotografiše, drugačiji je tip od mene.
Udvaraju li vam se muškarci na promocijama?
- Ima i toga, ali ima onih čije je ponašanje pomalo zabrinjavajuće. Malo smo se zabrinuli zbog učestalih izliva emocija pojedinaca na promocijama, pa smo unajmili zaštitu na neko vreme. Oni su prisutni na potpisivanjima knjiga, i za sada je sve dobro.
Kada ćete se odmoriti budući da ste celo leto proveli radno?
- Uskoro, kada se Isidora i Nebojša Pajkić vrate iz Egipta. Sa njima i njihovom kćerkom putujem u Beč. Nebojša i ja pokušavamo Isidoru da ubedimo da je taj grad najlepši u Evropi. Ona je bila samo jednom i nije ga tako doživela, dok ga njen suprug, kao i ja, obožava. Bićemo tamo četiri dana, pa idemo u Cirih na nekoliko dana. Oni će se potom vratiti u Beograd, a ja ću ostati u Beču, gde mi predstoji odmor.
Hoćete li otići i u vašu vikendicu u Grockoj?
- Neću jer nemam vremena. Inače, tamo odlazim samo dva puta godišnje. Tamo imamo ljude koji nam održavaju kuću, ali ne boravim u Grockoj jer više volim planinu i jezera, more ne volim preterano.
Prija li vam popularnosti koju ste stekli televizijskim radom?
- Raduje me što sam naišla samo na pozitivne komentare otkako sam vodila „Top-model“, kako mlađih, tako i starijih gledalaca. Prija mi jer niko nema ništa loše da kaže.

Planirate li neki novi poslovni poduhvat?
- Počela sam da pišem novi roman. Pošto sam mesecima potpisivala knjigu po srpskim gradovima, shvatila sam da većinu moje publike čine devojčice od otprilike četrnaest godina. Imala sam nameru da napišem nešto ozbiljnije štivo, a onda sam svatila da bi one time bile pomalo razočarane. Zato sam paralelno sa tim započela pisanje i jednog romana namenjenog mlađoj publici. Jedva čekam da odem na odmor, jer inspiraciju za pisanje najviše imam u Beču. Početkom oktobra, kada se vratim iz austrijske prestonice, nameravam da otputujem na neku našu planinu, jer tamo crpim najviše inspiracije za pisanje. 
Ima li nekih noviteta u vašem ljubavnom životu ili ste i dalje zaljubljeni u Dominika?

- Ništa se nije promenilo. I dalje sam veoma zaljubljena.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti