Legendarni škotski sastav "The Jesus And Mary Chain" stiže na "Exit"

Legendarni škotski sastav "The Jesus And Mary Chain" stiže na "Exit"

Autor: | 17/05/2017

0

Ovogodišnje izdanje „Exita“ ne prestaje sa potvrdama svetskih zvezda, pa je društvo u kojem su već „Kilersi“, Liam Galager, Jirs end jirs, Rojsin Marfi, Džejson Derulo, Nina Kravic, Rag'n'Bone Man, Džejk Bag, Solomun, Hardvel, The Damned i stotine drugih, upravo postalo veće za još jedan vanserijski bend – The Jesus And Mary Chain.

Legendarni škotski sastav na glavnu binu „Exita“ stupiće u četvrtak, 6. jula, na krilima novog albuma Damage and Joy sa vrha ovogodišnje britanske indi liste, koji je odlično prihvatila i publika i kritika.

"The Jesus And Mary Chain" su prvi indi-rok bend zbog koga je ova žanrovska oznaka izmišljena još 1985. godine.

Njihov debi album Psychocandy smatra se remek-delom koje je promenilo tok muzike, udarajući temelj savremenoj alternativnoj rok kulturi.

 

Škotski sastav koji predvode braća Rid fascinirao je svet divljim nastupima uz mikrofoniju kojom su pokrivali zarazno melodične, stadionski himnične pesme.

Poput nepredvidljivog ukrštanja „Seks pistolsa“ (Sex Pistols) i „Velvet andergraunda“ (Velvet Underground), "The Jesus And Mary Chain" su inspirisali generacije grupa širom sveta u koje se ubrajaju i „Nirvana“, „Maj bladi valentajn“ (My Bloody Valentine) i naravno, „Oejzis“ (Oasis), sa kojima su delili i istog menadžera, čuvenog Alana Makgija.

 

Od danas su u prodaji i jednodnevne ulaznice za „Exit“ po najpovoljnijim cenama. Ulaznice po specijalnim cenama dostupne su od 15 časova putem onlajn prodaje, po cenama već od 1.990 dinara za četvrtak ili nedelju, dok petak i subota trenutno koštaju po 2.490 dinara.

 

„Exit“ tim ove godine spojiće čak četiri festivala u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Crnoj Gori u veliko „Exit“ leto ljubavi 2017. godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti