Voda od paste ima višestruku namenu
Iskusne domaćice znaju bezbroj trikova koji imaju praktičnu primenu. Jedan od saveta koji vredi poslušati kaže da vodu u kojoj je kuvana testenina ne treba bacati.
U čemu je tajna?
Mnogi ne znaju da voda u kojoj se prethodno kuvala testenina sadrži veliku količinu skroba, koji umacima daje svilenkastu strukturu.
Dve do tri kašike te vode, koju kuvari zovu “tečno zlato”, dovoljne su da svaki sos pretvore u ukusan dodatak testenini.
Pročitajte: Treba li kečap držati u frižideru? Popularni proizvođač dao odgovor i razrešio dilemu
Da bi efekat bio potpun, važno je da se pri kuvanju ne pretera sa količinom vode. Dovoljno je tek toliko da se prekrije testenina. Prvih nekoliko minuta kuvajte na laganoj vatri.
Shutterstock
Dodatni trik glasi - ne bacajte ni skrobnu vodu koja vam preostane posle pripremanja sosa. Jednostavno je prelijte u kalupe za led i zamrznite. Sledeći put kad budete pripremali gulaš, rižoto ili supu dodajte dve smrznute kocke i dobićete savršeno ukusan ručak.
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)