Želite pozadinu kao Dženifer Lopez? 10 namirnica od kojih raste zadnjica, a ne izazivaju celulit

Želite pozadinu kao Dženifer Lopez? 10 namirnica od kojih raste zadnjica, a ne izazivaju celulit

Autor: | 19/08/2023

0

Hrana za zadnjicu po savetu nutricionista

Žene svašta žele ‒ od muškaraca, života, svog tela ‒ a na tom dugačkom spisku je i jaka, lepa i zaobljena zadnjica. Simbol seksepila. Ona kojom može da se pohvali Dženifer Lopez svakako je san snova i sinonim za savršenstvo, ali zahteva mnogo truda.

Uporno vežbanje je na prvom mestu. No, u gradnji gluteusa može da pomogne i određeni režim ishrane. Imajte na umu da „mesnata“ zadnjica ne znači da treba da jedete mnogo mesa. Postoji više alternativa. Da vidimo šta treba da stavite u korpu kad idete u nabavku...

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Paradajz

Ovo povrće preporučuje se posle treninga jer ima antiinflamatorna svojstva koja pomažu bržem oporavku mišića. Takođe, može da spreči opuštanje mišića, koje neminovno dolazi s godinama, što ga čini idealnim i za održavanje tonusa zadnjice.

Jaja

Jedan od najpopularnijih i najpristupačnijih izvora proteina koji pomažu u izgradnji mišićne mase. Jaja sadrže leucin, aminokiselinu koja podstiče sintezu mišića, a u kombinaciji sa visokokvalitetnim proteinom može da pokrene i mišiće zadnjeg dela tela.

Pročitajte: Svi misle da su zdrava, ali... Jelene Đoković upozorava, OVA jaja ne bi trebalo da jedemo!

Maslac od orašastih plodova

Najčešće se koristi maslac od kikirikija i badema. Ova namirnica bogata je masnoćama koje brinu o zdravim kostima i srcu, a uz to sadrže znatnu količinu proteina neophodnih za izgradnju mišića, što se odnosi i na gluteus.

Losos

Ova riba puna je hranljivih materija, to je odavno poznato. Na prvom mestu su omega-3 masne kiseline, koje su, između ostalog, odlične i za oporavak i rast mišića. Ublažavaju upalne procese i deluju povoljno na srce i krvne sudove.

Avokado

Jedan od najzdravijih izvora masti, sa čitavom riznicom nutrijenata, može vam pomoći prilikom rada na „bildovanju“ zadnjice i smanjiti nivo lošeg holesterola. Sadrži magnezijum koji poboljšava kontrakciju mišića i ublažava upalu posle vežbanja.

Shutterstock

 

Tofu

Proizvod koji nastaje od kondenzovanog sojinog mleka pun je proteina i aminokiselina neophodnih našem telu. Ako niste ljubitelj fizičkih aktivnosti, mogao bi da vam pomogne. Odlična hrana za zadnjicu!

Pečurke

Neopravdano su izostavljene na vrhu liste namirnica potrebnih za razvoj mišića. Međutim, gljive sadrže proteine i ugljene hidrate koji predstavljaju odlično gorivo za gradnju atletskog tela, a vegetarijanci znaju da su sjajna zamena za meso.

Pročitajte: Žitarice, industrijski hleb, gotova jela, sladoled... Ove namirnice povećavaju rizik od kancera

Spanać

Popaj bi bio oduševljen, znate da mu je spanać bio osnovni izvor snage. Između ostalog, ovo zeleno povrće sadrži minerale koji doprinose bržem oporavku posle treninga i poboljšavaju izdržljivost, a pumpaju i mišiće.

Tuna

Kao i losos, tuna obiluje omega-3 masnim kiselinama. Među njihovim supermoćima je i sprečavanje gubitka mišićne mase, posebno kod starijih osoba koje nisu preterano aktivne.

Batat

Sladak krompir sve je češće na meniju profesionalnih sportista. Veoma je koristan i hranljiv, obezbeđuje energiju, bogat je vlaknima i ugljenim hidratima, te se preporučuje za treniranje mišića zadnjice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ethan Miller/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti