Godinama ima 58 kg i nikada ne može da se ugoji: Za fit izgled Jelene Đoković zadužena kraljica semenki

Godinama ima 58 kg i nikada ne može da se ugoji: Za fit izgled Jelene Đoković zadužena kraljica semenki

Autor: | 01/11/2023

0

Jelena Đoković, kao što smo do sada mogli da primetimo nema šanse da se ugoji. Supruga Novaka Đokovića, već godinama ima 58 kilograma, a ove godine napunila je 37 godina i može se slobodno reći izgleda bolje nego ikada.

Ata Images

 

Jelena je veganka godininama, na njenom jelovniku nema mesa, šećera i mleka, a super-hrana koja je zaslužna za njenu vitku liniju je kinoa, kako je mnogi nazivaju "kraljica semenki".

Jedna od ključnih prednosti kinoe je njen izuzetno visok sadržaj belančevina, što je čini vrednom alternativom za proizvode životinjskog porekla. Osim toga, kinoa obiluje vitaminima, uključujući vitamin E i C, kao i mineralima, kalijumom i esencijalnim aminokiselinama. Takođe sadrži eterična ulja koja joj daju specifičan miris i ukus.

Pročitajte: Niko ne bi rekao - Čik pogodite koliko je visoka Jelena Đoković, iznenadićete se

Osim toga, kinoa je bogata aminokiselinama i proteinima, a ne sadrži gluten, čineći je savršenom opcijom za one koji su alergični na ovu supstancu. Ova žitarica takođe služi kao prirodni laksativ i pomaže u rešavanju hroničnog zatvora.

Za vegetarijance i one koji poste, kinoa je odlična zamena za meso, jer sadrži obilje vlakana koja su neophodna za zdravlje digestivnog sistema. Pored toga, narodna medicina koristi kinou i za tretiranje kožnih bolesti i reume, a zbog visokog sadržaja kalijuma, ova žitarica pozitivno utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Pročitajte: Da li je Jelena ispoštovala običaj - Đokovići krstili decu na Ostrogu, a o njenoj odeći svi pričaju

Kinoa se nepravedno često zanemaruje, iako predstavlja izuzetno bogat izvor hranljivih materija i može biti dragocena komponenta uravnotežene ishrane. Njeni brojni zdravstveni benefiti i široka primena u kulinarskim receptima čine je pravim blagom među žitaricama.

Miloš Nadaždin

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Clive Brunskill / Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još